Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a apreciat, vineri, drept "rationala" abordarea presedintelui Klaus Iohannis, care a spus ca premierul Dacian Ciolos va trebui sa raspunda, in perioada urmatoare, daca ramane independent sau daca isi declara simpatia ori adeziunea pentru un partid politic, transmite Agerpres.

Kelemen HunorFoto: Agerpres

"Nu sunt un comentator al domnului Iohannis. Este o abordare, zic eu, rationala, daca a solicitat acest lucru, el l-a propus sa fie premier, dar trebuie sa asteptam rezultatele alegerilor", a spus Kelemen Hunor la Cluj, unde a avut loc Consiliul Permanent al UDMR, solicitat sa comenteze declaratia de joi a presedintelui.

Kelemen Hunor a mai spus ca viitorul guvern trebuie sa fie asumat politic.

"Eu am mai spus despre Dacian Ciolos ce parere am, o parere buna. Trebuie sa fie asumat politic viitorul guvern, inclusiv premierul. Dar noi despre aceste chestiuni vom vorbi dupa alegeri, nu aceasta este prioritatea noastra, fiindca probabil nu vom da noi premierul Romaniei, cu toate ca ar fi un lucru bun", a mentionat Kelemen Hunor.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat in urma cu o zi ca nu va nominaliza "persoane independente politic pentru pozitia de premier al Romaniei" dupa alegerile parlamentare din decembrie.

Pe de alta parte, presedintele i-a transmis lui Dacian Ciolos ca ar fi bine sa isi continue proiectele incepute, insa pentru asta trebuie sa isi declare "macar simpatia, sau adeziunea, sau preferinta pentru partidul cu care ar putea sa colaboreze in viitor".

"Recunosc ca personal cred ca ar face bine sa continue, are proiecte bune incepute, dar atunci sa isi declare macar simpatia, sau adeziunea, sau preferinta pentru partidul cu care ar putea sa colaboreze in viitor, dupa alegerile parlamentare", a afirmat Iohannis, intrebat daca Dacian Ciolos s-ar aputea apropia de PNL.

"Dacian Ciolos ar putea sa isi continue foarte bine proiecte importante, daca acum cand situatia este incerta isi declara intentiile de viitor. Mai devreme sau mai tarziu sigur va trebui sa declare si cu cine vrea sa isi puna in practica aceste planuri", a declarat Iohannis.