Deputatul ALDE Aurelian Ionescu, presedintele organizatiei Ialomita, ii cere demisia din fruntea partidului lui Calin Popescu-Tariceanu, printr-o scrisoare deschisa in care spune ca acesta sa ia exemplul lui Vasile Blaga. Este al doilea parlamentar care ii cere demisia lui Tariceanu, dupa senatorul Vasile Nistor, care insa i-a solicitat acestuia sa plece din fruntea Senatului.

Aurelian IonescuFoto: cdep.ro

"Va solicit sa urmati exemplul domnului Vasile Blaga, sa demisionati de la sefia Partidului Alianta Liberalilor si Democratilor. Aceasta decizie a dumneavoastra, desi un demers tardiv, raportat la momentul la cere ati fost pus sub acuzare pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, ar mai putea fi inca privit public drept un gest de onoare prin care ati da un semnal ca incercati sa dezlipiti de pe sigla si imaginea ALDE imaginea de partid al penalilor. Va cer sa faceti un pas in spate, sa dati o sansa partidului pentru o reconstructie fundamentala pe principii de moralitate si integritate si sa renuntati la functia de presedinte al ALDE, intrucat sunteti trimis in judecata intr-un dosar penal, pentru ca faceti afirmatii mincinoase la fiecare iesire publica si fiindca v-ati inconjurat de persoane care, la randu-le, masluiesc adevarul pentru a se pune la adapost de justitie si reactii negative din partea societatii civile", afirma Ionescu, in scrisoarea deschisa.

El i se adreseaza in continuare lui Tariceanu si ii spune acestuia ca minte. "Mintiti cand spuneti ca sunteti deschis organizarii de indata a unui Congres Extraordinar ce va adopta un set de criterii de integritate cu aplicabilitate imediata in cazul listelor de candidaturi la alegerile parlamentare, in conditiile in care, la zile bune de la primirea adresei oficiale trimise de senatorul Vasile Nistor, nu ati demarat nicio actiune in acest sens, desi, potrivit art. 114 din Statutul ALDE, doar dumneavoastra si domnul copresedinte Daniel Constantin puteti reuni reprezentantii forului de decizie al partidului" afirma el.

Ionescu il acuza pe Tariceanu ca minte si cand declara ca nu este adeptul excluderilor din partid, in conditiile in care deputatul de Neamt, Catalin Dragusanu, a fost exclus joi tocmai pentru delic de opinie.

"Consider ca am dreptul sa va atrag atentia asupra aspectelor mentionate mai sus, intrucat, ca politician aflat la inceput de cariera, refuz sa fac parte dintr-un partid care a devenit umbrela de vreme rea in justitie pentru toti politicienii puscariabili care nu ezita sa intre, unul cate unul, pe usa deschisa larg de dumneavoastra pentru ei" incheie deputatul.