Vicepresedintele organizatiei de tineret ALDE Catalin Frangluea a trimis o scrisoare deschisa colegilor sai in care cere ca, la reuniunea pe care o vor avea sambata, sa adopte criterii de integritate pentru candidatii partidului la alegeri, astfel incat pe liste sa nu se regaseasca niciun candidat urmarit penal, arestat preventiv, aflat sub control judiciar, trimis in judecata sau condamnat pentru fapte de coruptie, asimilate coruptiei, incompatibilitate sau conflict de interese.

"ALDE nu trebuie sa accepte pe listele sale niciun candidat urmarit penal, arestat preventiv, aflat sub control judiciar, trimis in judecata sau condamnat pentru fapte de coruptie, asimilate coruptiei, incompatibilitate sau conflict de interese" se arata in document.

Solicitarea sa vine dupa ce si senatorul Vasile Nistor, presedinte executiv al ALDE, a cerut saptamana trecuta organizarea unui Congres Extraordinar in care sa fie adoptate astfel de criterii, precum si demisia lui Calin Popescu-Tariceanu din fruntea Senatului, care este urmarit penal de DNA pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului.

De altfel, mai multi lideri ALDE sunt nemultumiti de "achizitiile" de membri cu probleme penale pe care le-a facut partidul.

"Nu apar - si sunt convins ca nici voi nu o faceti - coruptii sau oamenii lipsiti de moralitate, si cred ca la Biroul Politic National de sambata avem ocazia sa demonstram tuturor ce fel de politica ne dorim pentru Romania. (...) ALDE nu este si nici nu va fi paravanul unor interese personale sau arma politica dusmanilor justitiei. Biroul Politic National al Tineretului ALDE are dreptul ¬ ba chiar obligatia! - sa asume public, prin vot deschis, un set de principii, asa cum orice partid serios si onest trebuie sa o faca. Urmeaza alegerile parlamentare, cel mai important moment electoral al democratiei, iar ALDE trebuie sa ofere cetatenilor o optiune cinstita de vot. ALDE trebuie sa ofere liste curate, dincolo de orice dubiu de coruptie sau conflict de interese" mai spune Frangulea.

Citeste si: