Presedintele Klaus Iohannis l-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe ministrul Apararii din Republica Moldova, Anatolie Salaru, discutiile axandu-se pe perspectivele de dezvoltare ale cooperarii bilaterale pe paliere de interes comun, precum securitatea si apararea, cat si parcursul european al Republicii Moldova, arata Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat.

Klaus IohannisFoto: HotNews / DP

Klaus Iohannis a evidentiat importanta pe care Romania o acorda Republicii Moldova, reflectata in sprijinul constant din partea tarii noastre pentru Chisinau in cadrul relatiilor bilaterale de parteneriat.

Seful statului a subliniat ca este esential pentru Republica Moldova sa continue parcursul european si sa valorifice potentialul beneficiilor derivate din raporturile cu Uniunea Europeana. Totodata, a reliefat ca este necesar ca Republica Moldova sa dovedeasca hotarare in respectarea angajamentelor europene asumate si sa continue eforturile de consolidare a institutiilor nationale pentru a dobandi mai multa predictibilitate si credibilitate in plan european.

La randul sau, Anatolie Salaru a semnalat eforturile nationale intreprinse in directia europeana si a exprimat increderea privind continuarea acestui parcurs de importanta strategica pentru Republica Moldova.

Oficialul moldovean a adresat multumiri pentru sprijinul constant si substantial al Romaniei pentru Republica Moldova in derularea relatiilor bilaterale, precum si in context european.

Klaus Iohannis si Ministrul Anatolie Salaru au avut si un schimb de opinii privind evolutia situatiei de securitate din regiune.