Liderul PSD Liviu Dragnea i-a cerut presedintelui Klaus Iohannis, intr-o postare pe Facebook, sa respecte Constitutia si sa se abtina de la a se implica in competitia electorala dintre partidele politice.

Liviu Dragnea si Klaus Iohannis la CotroceniFoto: Facebook - Liviu Dragnea

"Presedintele Iohannis ne-a spus astazi ca, pentru dansul, nu conteaza rezultatul algerilor din 11 decembrie. Din declaratia sa reiese ca nu conteaza cum vor vota romanii, ci doar cu ce partid va dori Dacian Ciolos sa formeze viitorul guvern. Altfel spus, ceea ce decide amicul sau e mai important decat ce vor decide mai bine de 18 milioane de romani.

Ii reamintesc domnului presedinte ce scrie in Constitutia Romaniei pe care a jurat cu mana pe Biblie ca o va respecta: <>.

Asadar, ii solicit Presedintelui Iohannis sa respecte Legea fundamentala a statului roman si sa se abtina de la a se implica in competitia electorala dintre partidele politice. Viitoarea guvernare va fi constituita asa cum vor hotari cetatenii prin vot. Experimentul <> a esuat. Romanii decid, prin vot, cine sa conduca aceasta tara si cine le poate crea un viitor mai bun" a scris Dragnea.

Pesedintele Klaus Iohannis a declarat joi ca nu va nominaliza "persoane independente politic pentru pozitia de premier al Romaniei" dupa alegerile parlamentare din decembrie. Pe de alta parte, presedintele i-a transmis lui Dacian Ciolos ca ar fi bine sa isi continue proiectele incepute, insa pentru asta trebuie sa isi declare "macar simpatia, sau adeziunea, sau preferinta pentru partidul cu care ar putea sa colaboreze in viitor".