Liderii PNL s-au exprimat joi in favoarea sprijinirii lui Dacian Ciolos pentru functia de premier dupa alegeri. Presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi, a declarat ca este foarte posibil ca liberalii sa realizeze un proiect politic comun cu Ciolos, dupa alegerile parlamentare, punctand ca aceasta colaborare poate fi realizata si fara ca actualul sef al Executivului sa fie membru al partidului, in timp ce deputatul Mihai Voicu, vicepresedintele partidului, a afirmat ca Dacian Ciolos este o optiune foarte buna pentru continuarea mandatului de prim-ministru, sprijinit si cu participarea PNL la guvernare.

"Din punctul meu de vedere, Dacian Ciolos este o optiune foarte buna pentru continuarea mandatului de prim-ministru, sprijinit de PNL si cu participarea PNL la guvernare. Avem foarte multe puncte comune, viziuni comune, multe dintre actiunile Guvernului se identifica cu ceea ce sustinem si noi si de aceea este o varianta foarte buna de continuare", a declarat Voicu la sediul PNL, potrivit Agerpres.

"Este foarte posibil sa facem un proiect comun cu premierul Dacian Ciolos dupa aceste alegeri. Putem construi un proiect politic cu domnia sa fara sa fie neaparat membru al PNL. Ne putem coordona mesaje, mai ales ca sunt foarte multe teme in care gandim si actionam in aceeasi directie. De asemenea, poate sa fie optiunea noastra principala de prim-ministru daca romanii ne vor acorda incredere si daca, dupa alegeri, se poate construi o majoritate in jurul PNL", a afirmat si Busoi, prezent la reuniunea Biroului Grupului Partidului Popular European care are loc la Bucuresti, citat de Agerpres.

Intrebat daca Dacian Ciolos ar trebui sa se inscrie in PNL dupa alegeri, liberalul a precizat ca este o chestiune prematura si ca ramane la decizia acestuia.

"Pana in alegeri, din cate am vazut, este foarte putin probabil, dar daca se inscrie sau nu asta nu inseamna ca un proiect politic nu poate avea loc. Proiectul politic poate avea loc si colaborarea dintre noi si fara sa fie membru formal al PNL", a subliniat Busoi.

El a precizat ca PNL nu a luat o decizie daca va fi nominalizat un nou copresedinte sau se va merge pe varianta unui presedinte unic.

"Este o decizie care nu a fost inca luata in PNL. Este o decizie importanta. Ieri a fost o zi plina de emotie si suntem recunoscatori presedintelui Blaga ca a facut un gest altruist si foarte important pentru PNL. Urmeaza ca zilele acestea colegii nostri din vechiul PDL sa aiba cateva consultari, chiar s-ar putea o reuniune informala la inceputul weekendului, si sa vedem care din cele doua solutii sunt mai avantajoase pentru PNL: aceea de a avea in continuare doi copresedinti sau de a merge cu un singur presedinte pana la congres, pana la alegerile parlamentare, pentru a trece aceste alegeri in cea mai buna formula. Oricare dintre variante nu schimba nici programul PNL, nici raportarea noastra fata de electorat, nici listele electorale care sunt in mare parte decise de catre filiale, ci este doar o chestiune de mesaj politic catre electorat si simbolica", a explicat Busoi.

Cat priveste variantele vehiculate ca inlocuitor al lui Blaga - Catalin Predoiu, Gheorghe Flutur si Gheorghe Falca -, liderul PNL Bucuresti a aratat ca oricare dintre cei trei pot fi, cu foarte multe argumente, in pozitia de copresedinte al formatiunii.

"Inainte de a discuta despre nume, inainte de a incepe o competitie in interiorul vechiului PDL, cred ca mai important este sa reflectam care din cele doua solutii este mai avantajoasa pentru PNL. Reflectia trebuie sa fie, in primul rand, in randul colegilor din vechiul PDL, dar trebuie sa fie o decizie pe care trebuie sa o luam impreuna, fiindca suntem un partid unit si avem de dus o batalie foarte grea cu PSD in aceasta toamna. Fiecare solutie are avantaje si dezavantaje, ii lasam pe colegi sa reflecteze si orice decizie am lua mergem impreuna. (...) Si daca vom merge cu doi copresedinti si cu un presedinte in acest fel dand un mesaj mult mai clar de unitate, mai ales ca si la nivelul filialelor avem un singur presedinte, cel mai important lucru este sa avem mesajele potrivite si oamenii potriviti pe liste, sa ii convingem pe romani ca suntem solutia pentru aceasta toamna", a completat liderul PNL Bucuresti.

Amintim ca si Alina Gorghiu a declarat, marti, ca Dacian Ciolos este un om pe care si-l doreste in echipa.