Liderul PNL Covasna, Codrut Opait, a declarat miercuri ca ca unul dintre cei mai potriviti politicieni care ar putea prelua functia ramasa vacanta dupa demisia lui Vasile Blaga de la sefia partidului este Catalin Predoiu.

"Eu inclin sa cred ca este nevinovat. Demisia a fost un gest de demnitate si onoare. Din fericire avem si alti lideri care il pot inlocui pe Vasile Blaga. Catalin Predoiu, de exemplu, ar putea sa preia functia de co-presedinte al partidului, el e primul care imi vine in minte, dar mai sunt si altii", a declarat Opait pentru Agerpres.

PNL a precizat intr-un comunicat ca "in zilele urmatoare va avea loc o reuniune a conducerii partidului in care se va stabili cea mai buna varianta de urmat in contextul demisiei domnului Vasile Blaga."

Potrivit unor surse politice, in acest moment nu este luata o decizie cu privire la ce se va intampla cu conducerea partidului, existand trei variante posibile: un congres inainte de alegeri, desemnarea unui copresedinte din partea vechiului PDL sau numirea unui presedinte unic de catre Biroul Politic National al partidului, asa cum s-a intamplat pentru presedintii de organizatii.

Cel mai probabil, o sedinta a conducerii partidului va avea loc la sfarsitul saptamanii, intrucat Alina Gorghiu este plecata din tara si se va intoarce joi seara.

Un alt nume vehiculat este si cel al lui Gheorghe Falca, primarul Aradului.