Partidele sunt in febra facerii listelor, iar printre cei care viseaza un loc de senator sau deputat se numara si alesi locali atotputernici, baroni locali care conduc sau au stat la carma judetele lor de ani de zile. Presedintele Consiliului Judetean Ilfov (PNL), Marian Petrache, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan (PSD), fostul presedinte CJ Gorj, Ion Calinoiu (PSD) si fostul presedinte al CJ Calarasi, Raducu Filipescu (PNL) sunt doar cateva nume care spera sa intre in viitorul Parlament.

Presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache a confirmat pentru HotNews.ro ca "e o varianta strategica pentru PNL sa las locul din Consiliul Judetean, sa nu mai detin din ianuarie presedintia Ilfovului, sa merg la Senat". In caz ca va demisiona de la sefia Consiliului Judetean pe care l-a castigat in urma unor lupte grele cu PSD, invins la distanta de un singur vot, in locul lui Petrache se pregatesc sa vina fie actualul deputat, Thuma Hubert, fie Irinel Scriosteanu, seful de cabinet al actualului presedinte al CJ Ilfov. Si Marian Oprisan, presedintele CJ Vrancea se gandeste sa candideze, dar spune ca n-a luat o decizie inca. "N-am luat nici o decizie, ma gandesc. Speculatiile ca as candida pentru imunitate, o prostie", a declarat Marian Oprisan pentru HotNews.ro.

La sfarsitul lunii august, social democratii gorjeni au anuntat o parte din candidatii pe care ar putea să-i aibă în toamnă la parlamentare. Gheorghe Milosteanu, secretarul general al partidului, a precizat că primele locuri la Camera Deputatilor si Senat le revin lui Victor Ponta, respectiv Ion Călinoiu, scrie pandurul.ro.

După doisprezece ani în fruntea judeţului Călăraşi, liberalul Răducu Filipescu s-a decis să candideze pentru un post de senator. „Parlamentul nu este neapărat ceva foarte atractiv pentru mulţi din cei care lucrează în administraţie. Este suficient să îţi exerciţi trei mandate; eu sunt unul dintre cei care merg în Parlament să modific un pic legislaţia în administraţia publică”, a declarat pe 23 septembrie pentru Digi24 fostul presedinte al CJ Călărasi, Răducu Filipescu. Potrivit sursei citate, pe lista celor care doresc un loc în Parlament se mai numara Paul Stănescu, cu două mandate la activ ca şef al judeţului Olt, Dragoş Benea cu trei mandate în fruntea CJ Bacău sau Cătălin Nechifor, fostul şef de la Suceava.

Si primarii Olguţa Vasilescu şi Emanoil Savin vor candida la parlamentare. Edilul de la Craiova a avut şi o explicaţie surprinzătoare - recunoaşte că va intra în competiţie doar pentru a aduna mai multe voturi pentru PSD, dar vrea să-şi păstreze actuala funcţie şi să renunţe deci la un eventual mandat de parlamentar.