PNL vrea ca toate cererile DNA privind ridicarea imunitatii parlamentare sa fie votate in maximum 48 de ore, prin modificarea Regulamentelor celor doua Camere, iar in cazul blocarii acestui proiect liberalii ameninta chiar cu depunerea demisiilor din parlament, relateaza News.ro citand surse din partid.

Liberalii vor da ca termen pentru aplicarea acestei reguli data de 5 octombrie. In cazul unui blocaj in Parlament, PNL ia in calcul inclusiv depunerea de catre parlamentarii acestei formatiuni a demisiilor din legislativ.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu declara, saptamana trecuta, ca, desi PNL are un proiect legislativ privind eliminarea votului secret in Parlament, PSD blocheaza initiativa de doi ani de zile.

"Avem un proiect de lege care spune ceva simplu: renuntam la votul secret si il dam cu orice vot, in 48 de ore. Nici astazi nu este votat acest proiect de catre PSD. Eu cred ca o eventuala majoritate parlamentara va rezolva aceasta problema", spunea Gorghiu.

Proiectul liberalilor a fost depus in Parlament in 2014 si este blocat in Comisia de Statut din Parlament. Pentru ca au existat observatii ale Consiliului Legislativ, care a transmis ca aceasta modificare trebuie facuta pe Regulamentele Camerei Deputatilor si Senatului, liberalii vor sa depuna un alt proiect, cu aceleasi prevederi, de modificare a acestor Regulamente.

Pottrivit surselor citate, procedura in acest caz ar trebui sa fie mai scurta, astfel incat sa se poata aplica incepand cu 5 octombrie, data limita impusa de liberali pentru aplicarea acestei prevederi.