PNL se pronunta ferm in favoarea vaccinarii copiilor, a scris copresedintele formatiunii Alina Gorghiu, duminica, pe pagina sa de Facebook. Gorghiu a aratat ca este necesara o informare mai buna a populatiei, o proecupare constanta a Executivului cu privire la alimentarea cu vacinuri si solutii concrete pentru a creste numar de cazuri de vaccinari.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Avem nevoie de o informare mult mai buna si mai intensa a populatiei cu privire la beneficiile vaccinurilor recomandate copiilor, dar si despre tot ce ar interesa pe parinti legat de imunizarea copiilor. In al doilea rand, PNL ar vrea sa vada o preocupare constanta a Executivului cu privire la alimentarea cu vaccinuri, astfel incat sa nu se mai intample aceste sincope, nesincronizari sau crize. In al treilea rand, astept sa vad solutii concrete care pot fi propuse de minister pentru a creste acoperirea vaccinala", a spus duminica Gorghiu.

In context, ea a afirmat ca proiectul de lege depus de PNL privind preventia in sanatate este foarte bun.

"Stiti ce se intampla cu legea? Este tinuta la sertar in Parlament de majoritatea PSD-ALDE din Parlament doar pentru ca are semnatura PNL. Daca astazi in Romania am fi avut o Lege a preventiei in sanatate, epidemii de genul celei expuse zilele trecute si soldata cu decesul unor copii de sub un an nu ar mai avut asemenea amploare si nu ar mai fi fost in discutie", a adaugat Gorghiu.

Pe de alta parte, ea a subliniat ca asteapta ca proiectul Legii vaccinarii sa fie pus in dezbatere publica de Ministerul Sanatatii.

Ministerul Sanatatii a anuntat joi ca Institutul Cantacuzino a confirmat ca si cel de-al treilea copil suspect de rujeola a murit din cauza acestei boli.

"Institutul Cantacuzino a confirmat joi catre Centrul National de Control al Bolilor Transmisibile faptul ca, in urma analizelor efectuate, cel de al treilea copil care a murit este intens pozitiv pentru virusul rujeolei. Asta inseamna ca a murit din cauza rujeolei", potrivit unei informari a Ministerului Sanatatii.