Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca si-a retras plangerea impotriva fostului presedinte al Romaniei, Traian Basescu, pentru acuzatiile de santaj, precizand ca au trecut doi ani de cand a depus aceasta plangere, informeaza Mediafax.

Gabriela FireaFoto: Agerpres

"Nu a fost o decizie simpla. M-am sfatuit cu avocatul, cu familia mea, m-am sfatuit si cu foarte multi bucuresteni pentru ca eu fac teren, merg in cartiere si i-am intrebat ce parere au despre acest dosar. Cei mai multi bucuresteni, la fel ca si mine, dar si oameni din alte judete, romani, imi spun ca ar fi dorit cu totii, ca si mine, un verdict ceva mai aproape de momentul in care s-a produs acea situatie. (...) Nu vreau sa fac niciun fel de catalogare, am o responsabilitate publica, sunt primarul general al Capitalei si nu as vrea sa dau semnale intr-un sens sau altul. Dar, personal, pot sa spun ca acel moment a fost inceputul analizei interioare daca nu cumva ar fi mai bine ca eu sa fac pasul lateral si sa imi retrag plangerea", a spus Gabriela Firea, la Antena 3.

Pachetul General a anuntat in 28 iulie ca dosarul in care fostul presedinte Traian Basescu este cercetat pentru amenintare la adresa Gabrielei Firea nu va fi trimis in judecata iar cercetarile vor fi reluate dupa ce Augustin Lazar a infirmat decizia procurorului de caz, pe motiv ca ancheta este incompleta.

Disputa Basescu - Firea a inceput dupa ce fostul presedinte, referindu-se la senatorul PSD, a spus ca si acum poate spune ca aceasta este "o buna jurnalista, dar este catastrofala ca jurist". "Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa ce se intampla pe mosia sotului ei, unde e primar. Ca s-ar putea sa nu il mai gaseasca intr-o zi acasa, daca nu e atenta. Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele", a spus Basescu.

Fostul sef al statului a mai spus ca senatorul PSD Gabriela Firea este "o santajista de profesie". "Nu e un atac la o femeie, e un atac la o santajista care pretinde sa fie respectatata ca senator al Romaniei, dupa ce a facut bine scoala turnatorului Felix", a precizat Basescu.

Gabriela Firea a reactionat, afirmand ca asteapta cu interes reactiile institutiilor si ale ambasadelor statelor democratice fata de acest "act flagrant de intimidare a unui senator". Ulterior, senatorul PSD a depus, in 16 aprilie 2014, la Parchetul instantei supreme, o plangere pe numele lui Traian Basescu, pentru amenintare si santaj.