Deputatul PNL Ovidiu Raetchi a sanctionat declaratia senatorului ALDE Daniel Barbu, cel care vineri a afirmat ca viata de politician este mai riscanta decat a soldatilor din Afganistan, si a declarat ca acesta trebuie sa isi ceara scuze urgent.

"Ca deputat al romanilor din Orientul Mijlociu - calitate care implica si reprezentarea soldatilor din Afganistan - trebuie sa sanctionez declaratia scandaloasa a senatorului ALDE Daniel Barbu, care compara riscurile asumate de un politician cu cele la care sunt expusi militarii nostri din teatrele de operatiuni, considerandu-le "mai mari". Victimizarea politicienilor ar trebui sa aiba macar aceasta limita - respectul pentru soldatii care isi risca zilnic viata departe de tara pentru o lume si o Europa mai sigure. Soldatii romani din Afganistan chiar au platit un pret greu de sange, pierzandu-si viata sau fiind raniti sub drapel. Senatorul Barbu ar trebui sa-si ceara scuze urgent fata de Armata Romana si fata de familiile militarilor care si-au dat viata in Afganistan", a spus Raetchi, citat intr-un comunicat de presa.

Raetchi a adaugat ca soldatii romani sunt expusi zilnic pericolelor din teatrele de razboi: "Lipsa de empatie fata de pericolele la care soldatii romani se expun zi de zi in teatrele de razboi pentru a onora angajamentele de stat asumate de Romania este de neinteles. Sunt convins ca majoritatea romanilor sunt constienti de sacrificiul pe care soldatii il fac zilnic, reprezentand Romania".