Cazul senatorului Gabriel Oprea ar trebui asumat de cei care au creat UNPR, "care l-au creat pe Gabi Oprea si care au dat impresia ca deasupra lui e numai cerul", a afirmat joi presedintele PSD, Liviu Dragnea, afirmand si ca PSD nu va bloca o procedura de reluare a votului in cazul cererii de urmarire penala a fostului ministru, "ba dimpotriva".

"Nu Gabi Oprea este principalul vinovat pentru situatia in care a ajuns, ci cei care l-au creat acum mult timp si care l-au incurajat, si care i-au spus ca trebuie sa fie unul dintre cei mai puternici oameni din Romania si care acum tac chitic", a declarat Dragnea, la Murighiol, la finalul Comitetului Executiv National al PSD, potrivit Agerpres.

Intrebat la cine se refera, Dragnea a raspuns: "La presedinte, la alte institutii din Romania".

"Astept sa vedem daca vreunul dintre ei isi asuma macar un dram de raspundere. E important cazul Oprea, mi-am exprimat indignarea profunda, dar peste patru luni Gabi Oprea nu va mai fi parlamentar, deci nu va mai putea fi aceasta frana. Mult mai important pentru mine este sa discutam ce vom face peste patru ani", a aratat liderul PSD.

El a precizat ca senatorii social-democrati care au votat impotriva solicitarii DNA de urmarire penala a lui Gabriel Oprea nu vor fi sanctionati, dar a adaugat ca se va tine cont de acest vot la semnarea listelor de candidati pentru viitoarele alegeri parlamentare.

"Eu mi-am exprimat nemultumirea profunda pentru ceea ce s-a intamplat, mai ales ca discutasem serios cu liderul grupului senatorial, l-am rugat ca in perioada urmatoare sa incerce sa afle, daca poate, exact cati de la noi au votat, pentru ca nu au fost multi, dar nu conteaza, e vorba de atitudine. Nu e vorba de sanctiuni, dar s-ar putea ca atunci cand voi semna listele sa-mi aduc aminte si despre asta. Deci va conta foarte mult pentru mine", a aratat Dragnea.

Intrebat daca este adeptul reluarii votului in Senat in cazul Oprea, el a sustinut ca nu se opune niciunei proceduri in general, dar a subliniat ca nu vrea sa raspunda la ceea ce doreste PNL.

"Nu ma puneti sa raspund la ceea ce vrea sa faca PNL, care este un partid ipocrit. Majoritatea voturilor din Senat au venit de acolo. Am auzit pareri despre un filmulet intr-un anumit sens, despre un alt filmulet in alt sens. Una peste alta este ca de la toate partidele au votat", a afirmat presedintele PSD.

"PSD nu va avea nicio ezitare. Orice procedura care ar duce la reluarea votului nu va fi blocata de PSD, ba dimpotriva. Daca se va ajunge din nou la vot eu sunt absolut sigur ca voi fi acolo, ca spectator," a spus Dragnea.