Senatorul Andrei Volosevici, fost primar al municipiului Ploiesti, care a anuntat, marti seara, ca demisioneaza din PNL, s-a inscris in ALDE Prahova si va candida din partea acestui partid la Camera Deputatilor.

Volosevici Andrei LiviuFoto: senat.ro

"Baza deciziei mele de a veni in aceasta echipa este aceea ca am vazut o deschidere fata de modul in care se administreaza orasul. Nu cred ca, in momentul asta, la nivelul Ploiestiului putem sa discutam de lipsa initierii unor proiecte sau de opunerea ALDE la initierea unor proiecte. Problema nu este in Consiliul Local, problema este la nivelul Executivului primariei si decizia trebuie sa apartina celui care a fost indrituit prin voturile ploiestenilor sa conduca orasul", a declarat Volosevici, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul ALDE, potrivit Agerpres.

Acesta a aratat ca a primit o invitatie din partea ALDE pentru a se alatura partidului, dar si ca mai multi colegi din PNL, inclusiv consilieri locali, il vor urma.

"Intotdeauna am fost inconjurat de o echipa. Sigur, vor fi foarte multi colegi care vor veni (in ALDE- n.r.). Evident ca sunt si niste consilierI locali si ii respect pentru decizia asta. Ei decid sa ramana in echipa mea chiar daca, evident, la un moment dat, isi vor pierde mandatul", a mai spus Volosevici.

Acesta va candida la alegerile din decembrie pentru a obtine un nou mandat de parlamentar, insa de data aceasta va candida la Camera Deputatilor.

"Deja ALDE a luat o hotarare si propunerea va pleca catre Biroul Politic Central si Comisia de fuziune ca domnul senator Volosevici sa fie pozitia numarul 2 la Camera Deputatilor", a declarat copresedintele ALDE Prahova, Gratiela Gavrilescu.

UPDATE Si senatorul de Hunedoara Dorin Paran a trecut de la PNL la ALDE, insa nu va candida la alegerile parlamentare.

"Ne bucura faptul ca domnul Dorin Paran a venit in partidul nostru, ca liberal intre liberali, si punctam faptul ca domnia sa si-a demonstrat buna credinta si dorinta de a contribui la dezvoltarea ALDE prin faptul ca a semnat adeziunea la partidul nostru abia dupa ce ALDE Hunedoara a votat in Delegatia Permanenta listele de candidati pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016", se arata intr-un comunicat ALDE Hunedoara, potrivit News.ro.

Senatorul liberal Andrei Volosevici a anuntat, marti seara, ca demisioneaza din PNL, subliniind ca nu a intentionat vreodata sa prejudicieze formatiunea politica, chiar daca de multe ori a avut o alta opinie despre modul in care trebuie asumate functiile publice in administratia locala.

"Partidul National Liberal a decis ca nu mai are nevoie de mine, de ideile pe care le am, si de echipa mea care, in vara acestui an, a ajutat la castigarea alegerilor in Ploiesti. Avand in vedere aceste aspecte, am decis ca maine sa imi dau demisia din PNL, partid pe care nu am intentionat vreodata sa il prejudiciez chiar daca de multe ori am avut o alta opinie despre modul in care trebuie asumate functiile publice in administratia locala. In aceste conditii, atata timp cat sunt oameni care cred in mine si care mi-au apreciat activitatea, cred ca le sunt dator sa continui", a scris Volosevici pe pagina sa de Facebook.

La sfarsitul lunii iunie, senatorul PNL Andrei Volosevici, fost primar al Ploiestiului, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu si trafic de influenta.

Potrivit procurorilor, in calitate de primar al municipiului Ploiesti, in vara anului 2012, Volosevici a pretins unui om de afaceri suma de 80.000 lei pe care a primit-o in trei transe, in perioada campaniei electorale pentru alegerile locale. In contul banilor, o anumita firma la care omul de afaceri avea interes trebuia sa castige un contract pentru executarea unei parcari supraterane in municipiul Ploiesti, finantat de primarie.