Grupul senatorilor PNL a transmis un comunicat de presa in care afirma ca Gabriel Oprea trebuie sa demisioneze din Senat inainte de protestele anuntate pentru joi seara, sustinand ca toti senatorii liberali prezenti la votul pentru incuviintarea urmaririi penale au votat "pentru". Liberalii il acuza pe Oprea de comportament ticalor si las.

Gabriel OpreaFoto: AGERPRES

"Gabriel Oprea continua sa se poarte miseleste si sa minta o intreaga Romanie, afirmand in mod repetat ca toate partidele au votat <> inceperii urmaririi sale penale. PNL se declara siderat de atitudinea acestui om lipsit de demnitate! Precizam ca toti senatorii PNL prezenti la votul din plenul Senatului, din 19 septembrie 2016, s-au exprimat in conformitate cu cele angajate public, adica in favoarea continuarii anchetei in cazul senatorului Gabriel Oprea, fapt dovedit" se arata in comunicat.

"Gabriel Oprea nu doar ca a sfidat orice lege a moralitatii cerandu-si <> in Senat, ci a determinat si unii colegi sa terfeleasca imaginea acestei institutii. Nu a acceptat, asa cum spune, protectia politica prin vot, ci a solicitat-o! Daca era un om de caracter, nu s-ar fi injosit atat incat sa implore totii senatorii pentru a-l scapa" mai spun senatorii liberali, facand referire la faptul ca Oprea a cerut in plenul Senatului colegilor sa nu dea curs solicitarii DNA.

Mai mult, in presa au circulat si sms-uri sau mesaje whatsapp in care Oprea ar fi cerut respectivilor senatori sa respinga cererea DNA, lucru confirmat de senatorii liberali.

"Dat fiind comportamentul ticalos si las al lui Gabriel Oprea si dat fiind faptul ca PNL nu este <> niciunui gest de favorizare a celor care incalca legea, facem public faptul ca anterior sustinerii discursului de aparare, Gabriel Oprea a incercat sa intervina pe langa colegi, prin expedierea de sms-uri tuturor senatorilor, inclusiv celor liberali, la data de 16 septembrie a.c., in care a rugat sa fie ajutat la votul decisiv. Senatorii PNL pot pune oricand la dispozitie dovada acestei practici revoltatoare si, ca partid cu constiinta, PNL considera ca aceasta <> a lui Oprea nu trebuie tinuta.

Senatorul Gabriel Oprea a fost protejat sistematic de majoritatea din jurul PSD-ALDE, iar acest fapt este de notorietate. PNL nu rezoneaza cu cei 73 de senatori care au facut zid comun in jurul lui Oprea si va sustine cu tot ce poate aceasta cauza pe care PSD o vede o sarcina de partid. Speram ca sentimentul de vinovatie si decaderea morala sa fie tot mai greu de suportat de acesti politicieni ca Gabriel Oprea," mai spun acestia.