Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat marti ca el ar fi votat in favoarea cererii DNA pentru urmarirea penala a lui Gabriel Oprea, daca ar fi fost in Senat, deoarece considera ca "toata lumea trebuie sa beneficieze de lipsa de imunitate".

Liviu Dragnea si Gabriel OpreaFoto: Agerpres

"Eu as fi votat pentru cererea venita de la DNA, dar nu am caderea sa judec, eu nu-mi permit sa judec, imi infranez dorinta de a critica sau de a judeca pentru ca acei oameni au totusi in spate un vot. Eu, daca as fi fost in Senat, as fi votat 'pentru', deoarece cred ca toata lumea trebuie sa beneficieze de lipsa de imunitate. Este alta discutie despre cum se intampla lucrurile in justitie, este cu totul altceva, dar toti trebuie sa fim egali. Eu nu am beneficiat de imunitate si nici nu vreau sa beneficiez vreodata", a declarat Dragnea, potrivit Agerpres.

El a reafirmat ca este adeptul sa nu mai existe niciun fel de imunitate, nici macar pentru presedintele tarii.

"Ceea ce am spus public in mai multe randuri, daca nu vrem sa fim ipocriti - atata timp cat exista in Constitutie o asemenea posibilitate pentru parlamentari sa voteze cu 'da' sau 'nu' la o astfel de cerere, tot timpul vor fi situatii cand se va vota cu 'da' sau cu 'nu'. Ca sa nu mai avem astfel de situatii trebuie o dezbatere serioasa, cand se va ajunge la modificarea Constitutiei, sa vedem daca vom mentine acest regim de imunitati cu clarificare mult mai serioasa sau, varianta mea, sa nu mai existe aceasta imunitate la nimeni in Romania, nici macar la presedintele Romaniei", a precizat Dragnea, la sediul Institutului National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel".

Intrebat daca dupa ziua de luni, cand premierul Ciolos a prezentat in Parlament un raport privind starea economiei, mai este cazul depunerii unei motiuni de cenzura, liderul PSD a negat: "Nu mai e cazul, motiunea de cenzura o va primi acest Guvern prin votul romanilor din 11 decembrie care ii va plezni foarte tare".

Citeste si: Numele a 24 de senatori PSD, ALDE, PRU si ex-UNPR care au votat impotriva urmaririi penale a lui Gabriel Oprea