Victor Ponta si Dan Sova au mers, vineri, la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru un nou termen in dosarul Turceni-Rovinari, sedinta in cadrul careia avocatul unuia dintre inculpati a cerut audierea Alinei Gorghiu si a altor persoane, transmite Mediafax. Procesul a fost amanat pentru 14 octombrie.

Victor Ponta a declarat, la iesirea de la Inalta Curte, ca "doamna procuror a fost de acord ca toata lumea sa fie audiata, mai putin doamna Gorghiu. Ea si cu Atanasiu au incheiat contractele". Ulterior, el a precizat pe Facebook ca nu el este cel care a cerut asta, ci avocatii fostilor directori de la Turceni si Rovinari.

"Eu NU am cerut asa ceva - din simplul motiv ca eu nu am avut NICIODATA NICIUN contract cu AVAS, Turceni, Rovinari sau Electrica!Solicitarea a fost facuta de catre avocatii fostilor directori de la Turceni si Rovinari; deoarece doamna Avocat Gorghiu Alina Stefania era si consilier juridic al Presedintelui AVAS Teodor Atanasiu (cel care a incheiat contractele cu Sova si Asociatii) si in acelasi timp era si avocat al "Electrica" S.A. (tot din prrodoliul AVAS) in procesele cu Turceni si Rovinari! Procurorul de sedinta DNA a fost de acord cu audierea tuturor martorilor propusi de aparare - cu exceptia audierii doamnei Avocat Gorghiu Alina Stefania!" - Ponta, pe Facebook.

Gorghiu a comentat ca nu exclude ca pe viitor sa fie nevoie de explicatiile sale si a glumit pe seama faptului ca, de ziua ei, pe "domnul Ponta" il "obsedeaza" numele sau.

"Au fost situatii in care am mai facut acest lucru. Nu exclud ca pe viitor sa se intample sa mai fie nevoie de explicatiile mele in alte spete. Este un cadou frumos sa stiu ca de ziua mea il obsedeaza numele meu pe domnul Ponta. Nu este zi de la Dumnezeu ca sa nu-mi mentioneze numele intr-o forma sau alta. Banuiesc ca decizia judecatorului este luata in cunostinta de cauza¬, a spus Alina Gorghiu intr-o interventie telefonica la Antena3, potrivit stiripesurse.ro.