Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat joi, la Adevarul Live, ca, dintre toate partidele mici, Uniunea Salvati Romania merita sa fie in parlament dupa alegeri si ca PNL poate colabora cu partidul condus de Nicusor Dan pentru sustinerea guvernului. Gorghiu a afirmat si ca este nevoie de un guvern politic dupa alegeri, intrucat acest guvern tehnocrat "are limitari", criticandu-l pentru "balba pe Codul Fiscal", insa a sustinut ca Dacian Ciolos are un profil "corect".

Alina Gorghiu la Adevarul LiveFoto: Captura ecran

Liderul PNL a exclus categoric ideea unei guvernari PSD-PNL, despre care spune care ar fi o "batjocura" la adresa cetatenilor.

"M-am lamurit ca acest guvern tehnocrat are limitari impuse de faptul ca le lipseste sprijinul unei majoritati parlamentare serioase. Categoric nu mai poate functiona un guvern tehnocrat din 2017. Va fi un guvern politic, asta e certitudine," a declarat Gorghiu, citata de Adevarul, adaugand ulterior: "M-a enervat balba Guvernul pe Codul Fiscal. De ce sa-si asume un guvern tehnocrat Codul Fiscal, cand peste doua luni, vine un guvern politic. Oamenii nu merita ca din doua in doua luni sa treaca prin niste socuri pe care un secretar de stat le arunca pe piata."

In ceea ce priveste desemnarea premierului, ea considera ca profilul lui Ciolos este "corect".

"In PNL sunt doua discutii: daca sa desemnam un premier acum sau sa nu desemnam inca un premier. Nu cred ca e necesar sa ne grabim, desi foarte multi ar vrea sa venim acum cu un nume. Cantarim mult pana sa ajungem la concluzia pe care o vom expune publicului"Profilul lui D. Ciolos este unul corect. As dori ca premierul sustinut de viitoare majoritate parlamentara sa aiba profilul lui Dacian Ciolos. E un om european, cizelat, care ar reusi sa adune in jurul sau partidele cu care noi am fi compatibili".

Gorghiu a declarat si ca Uniunea Salvati Romania merita sa fie in Parlament. "Daca ma uit la partidele mici din Romania, ca e ALDE, ca e PMP, ca e USR, altele nici nu merita mentionate - cel pe care mi-as dori sa-l vad in Parlament este USR, in niciun caz cele doua partide toxice, PMP si ALDE. Cred ca putem gasi cai de comunicare pentru sustinerea unui viitor Cabinet".

Despre PSD: "PSD sustine ca va face majoritatea parlamentara cu ALDE. Fals. Orice sondaj arata ca PSD si ALDE nu pot face majoritate nici prin redistribuire. Dar ei dau acest mesaj ca sa demobilizeze electoratul de dreapta. Asta inseamna manipularea prin sondaje de opinie. Nu se va pune niciodata problema unui guvern PSD-PNL. Am infirmat acest scenariu de fiecare data, ma surprinde ca fictiunea aceasta este aruncata de catre un lider PSD. Avem diferente atat de mari de viziune privind dezvolatrea Romaniei, incat ar iesi o batjocura, iar eu acest lucru nu-l accept."