Comisia juridica il va audia miercuri pe senatorul Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, pentru care DNA a solicitat Senatului incuviintarea inceperii urmaririi penale pentru ucidere din culpa in cazul mortii politistului Bogdan Gigina, a anuntat marti vicepresedintele Camerei superioare a Parlamentului, Ioan Chelaru, citat de Agerpres. "Cred ca lunea viitoare va fi vot in plenul Senatului", a precizat Chelaru.

Gabriel OpreaFoto: Guvern

Biroul permanent al Senatului a repartizat, saptamana trecuta, Comisiei juridice dosarul referitor la senatorul Gabriel Oprea, iar aceasta a stabilit sa studieze pana marti, 13 septembrie, documentele, pentru ca pe 16 septembrie sa depuna raportul.

"Am luat act de memorandumul pe care Comisia juridica l-a formulat in ceea ce priveste analiza dosarului trimis de Parchetul de pe langa Inalta Curte. (...) Pe 14 septembrie va avea loc audierea domnului senator, daca acesta doreste. Pe 16 septembrie - depunerea raportului. Dupa primirea raportului, in prima sedinta de Birou permanent, banuiesc ca lunea viitoare, sa luam act de acest raport, sa il inaintam plenului si - in acest moment nu am luat o decizie - cred ca tot lunea viitoare va fi vot in plenul Senatului", a declarat marti, dupa sedinta BP, vicepresedintele Camerei superioare a Parlamentului, Ioan Chelaru.

El a explicat ca lunea viitoare programul "este putin mai complicat", pentru ca la ora 14,30 va avea loc o sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului, la care este invitat premierul Dacian Ciolos.

Dosarul referitor la Gabriel Oprea are 18 volume.

Pe 31 august, sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru inceperea urmaririi penale a lui Gabriel Oprea, fost vicepremier si ministru de Interne, pentru ucidere din culpa in dosarul privind moartea politistului Bogdan Gigina.