Dacian Ciolos, invitat luni in Parlament pentru a prezenta situatia economica
Purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a anuntat, in aceeasi zi, ca Dacian Ciolos va merge in fata Parlamentului pentru a prezenta situatia economica: "E foarte buna initiativa presedintelui PSD pentru ca va da posibilitatea premierului Dacian Ciolos sa mearga in Parlament si sa arate ca datele economice din acest an sunt foarte bune. E vorba de o crestere economica de 6% in trimestrul doi, sunt incasari peste program. Este si o buna posibilitate de a atrage atentia in Parlament asupra initiativelor legislative care pun presiune pe buget si, pe cale de consecinta, pe deficitul bugetar stabilit tot de Parlament. Prim-ministrul va merge in Parlament asa cum a facut-o de fiecare data si asteapta doar sa fie stabilita data conform procedurilor de acolo", a precizat Liviu Iolu.
Liviu Dragnea sustinea, in scrisoarea deschisa adresata lui Dacian Ciolos, ca au aparut "mai multe semnale alarmante privind intentia Guvernului de a lua o serie de masuri ingrijoratoare, cum ar fi plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului, majorarea taxelor pentru cei cu activitati independente prin schimbarea radicala a Codului Fiscal".

Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Cum să devii imun la reclame pentru a nu-ți arunca banii aiurea. Ghidul minimalistului fericit
România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
Crestere PIB pe podiumul UE, inflatie cu minus (deci puterea de cumparare creste mecanic la orice marire de salariu), datorie publica mult sub nivelul de 60% considerat un "prag" ce trebuie respectat in zona euro (ca nu se respecta e altceva, e o criza a marilor tari), moneda stabila fata de euro/dolar, deficit bugetar sub pragul de 3%, exporturi in crestere an de an.
In ultima perioada riscam un dezechilibru legat de cresterea rapida a importurilor (pe fond de marire de salarii si inflatie foarte mica), romanii au mare apetenta pentru consum si "prea multi" bani la dispozitie pentru asa ceva (un paradox).
Un risc permanent il constituie predispozitia aproape penala a politicienilor de a da "pomeni electorale" fara sa le pese de echilibrul bugetar ca doar nu sunt banii lor de acasa si multi nici nu pricep chestiunile legate de economie.
De aici si reactia pavloviana a PSD fata de "se taie indemnizatia la mame" si "se taxeaza lucratorii independenti".
De fapt e vorba de a limita posibilitatile de abuz prin plafonarea acelor indemnizatii (dar oricum la un nivel foarte ridicat) si de a gasi o solutie pentru evaziunea fiscala practicata prin relatiile PFA-SRL.
In afara de consum excesiv din import si iresponsabilitatea stupizilor din Parlament, ne lovim de o productivitate inca prea scazuta in Romania.
Sigur, partea pozitiva e ca asta se traduce printr-un potential enorm de crestere.
Forumul Investitorilor Straini afirma ca Romania are potentialul sa devina una dintre marile economii ale Europei in urmatorii 20 de ani, in top 10.
In rest ai perfecta dreptate.