Premierul Dacian Ciolos este invitat luni, la ora 14:30, in plenul reunit al Parlamentului, situatia economica a tarii, anunta News.ro.Presedintele PSD Liviu Dragnea i-a transmis joia trecuta o scrisoare deschisa premierului Dacian Ciolos in care ii cerea sa prezinte "de urgenta" un raport privind situatia economica a tarii in fata Parlamentului.

Dacian CiolosFoto: Agerpres

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a anuntat, in aceeasi zi, ca Dacian Ciolos va merge in fata Parlamentului pentru a prezenta situatia economica: "E foarte buna initiativa presedintelui PSD pentru ca va da posibilitatea premierului Dacian Ciolos sa mearga in Parlament si sa arate ca datele economice din acest an sunt foarte bune. E vorba de o crestere economica de 6% in trimestrul doi, sunt incasari peste program. Este si o buna posibilitate de a atrage atentia in Parlament asupra initiativelor legislative care pun presiune pe buget si, pe cale de consecinta, pe deficitul bugetar stabilit tot de Parlament. Prim-ministrul va merge in Parlament asa cum a facut-o de fiecare data si asteapta doar sa fie stabilita data conform procedurilor de acolo", a precizat Liviu Iolu.

Liviu Dragnea sustinea, in scrisoarea deschisa adresata lui Dacian Ciolos, ca au aparut "mai multe semnale alarmante privind intentia Guvernului de a lua o serie de masuri ingrijoratoare, cum ar fi plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului, majorarea taxelor pentru cei cu activitati independente prin schimbarea radicala a Codului Fiscal".