Clotilde Armand, unul dintre liderii Uniunii Salvati Romania, a reactionat pe Facebook la afirmatia de vineri a copresedintelui PNL Vasile Blaga care a spus ca guvernul Ciolos si-a aratat limitele, afirmand ca liderii PNL sunt "impinsi de la spate de clientela de partid" care este "probabil suparata ca a fost tinuta departe de banii administratiei centrale sub guvernarea Ciolos". Atat Armand cat si presedintele USR Nicusor Dan au transmis un mesaj de sustinere pentru guvernul Ciolos dupa alegerile parlamentare.

Clotilde Armand in studioul HotnewsFoto: Hotnews

"Impinsi de la spate de clientela de partid - aceasta fiind probabil suparata ca a fost tinuta departe de banii administratiei centrale sub guvernarea Ciolos - dar si constienti de faptul ca prabusirea PNL in sondaje inseamna mai putine locuri eligibile pentru oamenii din partid, liderii PNL anunta ca vremea tehnocratilor a trecut si ca ar fi cazul ca Romania sa se intoarca in zilele bune in care politrucii incompetenti si verosi tineau fraiele guvernarii. Am convingerea ca cetatenii romani nu-si doresc revenirea la acele vremuri de trista amintire, mai ales dupa experienta guvernarii Ciolos care, cu toate neimplinirile cauzate de lipsa sustinerii parlamentare sau de mentinerea in echipa a unor personaje impuse de partide, a impus totusi un alt standard de integritate si profesionalism in administratia centrala," scrie Armand.

"Romania are nevoie de adoptarea unor master-planuri in aceste sectoare, cu alte cuvinte o viziune clara care sa fie dezbatute la nivel national si asumate prin consens de majoritatea fortelor politice democratice, pentru a fi apoi puse in aplicare pe termen lung, indiferent de modificarea componentei politice la nivelul Parlamentului. Iar cei care pot veni cu aceste master-planuri sunt profesionistii din aceste domenii, asa cum sunt multi dintre actualii ministri ai cabinetului Ciolos. (...) Vom oferi atat legitimitatea democratica unei astfel de echipe de guvernare, cat si sustinerea politica parlamentara de care un astfel de guvern are nevoie pentru a pune in aplicare reformele de care are nevoie Romania" se arata in mesajul publicat de consilierul USR la sectorul 1.

Si liderul USR Nicusor Dan a afirmat, sambata, ca in vreme ce liberalii cred ca vremea tehnocratilor a trecut, USR este de parere ca "abia incepe".

"PNL crede ca vremea tehnocratilor a trecut, USR afirma ca abia incepe. Guvernele politice au esuat in transparentizarea actului administrativ, au politizat pana la sufocare administratia publica, in jurul lor au inflorit coruptia si clientelismul. Guvernul Ciolos nu e perfect, dar a inceput cu adevarat reforma administratiei, a dat sens consultarii publice, a adus profesionisti in fruntea si in interiorul ministerelor. Am afirmat ca multi dintre ministrii cabinetului Ciolos, insusi premierul, se potrivesc profilului de membru USR. Daca vechile partide nu-i vor, multi cetateni isi doresc in continuare o guvernare tehnocrata pe care USR o va sprijini", a scris presedintele USR pe Facebook.

Co-presedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Scoala de vara a TNL, desfasurata la Eforie Nord, ca Romania are nevoie de un guvern politic, adaugand ca guvernul tehnocrat si-a aratat limitele.

"As vrea sa va spun cateva cuvinte despre limitele clasei politice si tehnocratiei. Vedeti, Guvernul tehnocrat a fost o necesitate. Nu puteam noi, PNL, sa venim la putere calcand pe cadavre - scuzati-mi termenul, dar aceasta este realitatea. Si noi, si PSD-ul, am sustinut acest guvern. Evident ca in primul moment, in stil propriu, PSD-ul s-a dezis de el. Dar, pe de alta parte, si Guvernul tehnocrat isi arata limitele. De aceea este nevoie de un guvern politic. Ce au cerut romanii anul trecut? Reformarea clasei politice! Ce vedem? Pe de o parte un PSD pe care lucrul acesta nu il intereseaza, pentru ca ramane intr-un electorat captiv, se bazeaza pe un electorat care crede in statul paternalist, pe partea cealalta, niste 'Alba-ca-Zapada'. Termenul e consacrat de cativa ani. Niste oameni care spun ca totul e apa si pamant, ei sunt salvarea natiunii, dar nimeni nu stie cu ce s-au ocupat pana acum. La mijloc este PNL, care a ales drumul echilibrului. Adica o constructie a unui mare partid, imbinand experienta unor si tineretea si dorinta de afirmare a altora. Tocmai de aceea suntem atacati din toate partile, si de PSD si de ceilalti, care se cred iacobinii politicii. Tocmai de aceea este atacat si presedintele Klaus Iohannis, tocmai pe tema asta. Dar va garantez ca impreuna vom duce PNL la guvernare", a spus Blaga, potrivit Mediafax.