​Fostul premier Victor Ponta nu a putut participa la deschiderea anului scolar in Targu-Jiu, unde fusese invitat, pentru ca a trebuit sa se prezinte la Sectia 6 de Politie, conform programului stabilit pentru controlul judiciar.

Victor PontaFoto: AGERPRES

Ponta nu a facut declaratii jurnalistilor care il asteptau la politie, insa dimineata a publicat pe Facebook un text in care afirma ca ar fi vrut sa fie prezent "ca in fiecare an" la Liceul "Tudor Vladimirescu" de la Targu-Jiu.

Mesajul lui Ponta:

"As fi vrut sa fiu prezent, ca in fiecare an, la Targu Jiu - la Liceul "Tudor Vladimirescu"! Mai ales pentru ca ne-am tinut inca o data de cuvant si s-a finalizat in acest an instalatia moderna de incalzire a Liceului (de care aveau nevoie de peste 20 de ani)! Din pacate insa nu aveam cum, in mod fizic, sa fiu la ora 9 la ceremonia de deschidere a Anului Scolar la Targu Jiu si sa si ajung pana la ora 12 la Sectia 6 Politie Bucuresti (conform obligatiilor legale din controlul judiciar)! Anul viitor va fi un an mai bun - iar eu nu voi mai lipsi de la aceste momente importante. Nu are nicio vina Politia pentru aceasta situatie (cum am vazut undeva in presa). Este o obligatie legala impusa de DNA Ploiesti pe care evident ca o respect".