Iohannis: Dupa alegeri nu putem discuta decat de un guvern politic, guvernul tehnocrat a fost o solutie de criza
"O tara trebuie sa aiba un guvern politic. Faptul ca in aceasta perioada de criza am propus o persoana neafilitata politic (si l-am rugat pe Dacian Ciolos sa propuna un guvern independent politic) a fost o solutie pt o perioada limitata. Cred ca dupa alegeri nu putem discuta decit de un guvern politic", a spus Iohannis intr-o discutie cu ziaristii cu ocazia inceperii anului scolar.
Intrebat de reporteri daca o eventuala candidatura a unora dintre ministrii tehnocrati ar destabiliza Guvernul, Iohannis a spus: "Nu cred ca putem vorbi de o destabilizare. Cand l-am nominalizat pe Ciolos premier, am spus ca e nevoie de o reformare din interior a partidelor si deschidere catre oameni noi. Oameni noi ar putea sa vina si din guvern, fara sa ma gandesc la cineva anume".

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Sper ca si si el ce o sa urmeze in 3 anii pt el, inca o casa plus pensie pentru un fost presedinte ..
Data viitoare votez direct cu Ponta, ca pupatorii de moaste sfinte asta merita .
"e nevoie de o reformare din interior a partidelor si deschidere catre oameni noi"- S-a produs aceasta reformare?
Pe linga asta, cind isi mai baga unul shutul in bani si se aventureaza in parlamentarism, i se da imediat peste cap. Exemplu Funeriu: a renuntat la meseria de cercetator prin afara pe 60-70k eur/an si s-a facut parlamentar in Romania. Ce-a obtinut in schimb? Laturile de la antena3 cu bac-ul si o lege a invatamantului la care a muncit citiva ani modificata la loc in citeva luni. Si in conditiile astea ... la ce sa-ti mai consumi citiva ani din viata aiurea?
Dar principalul lucru care trebuie sa se schimbe ca sa reformam partidele e poporul. Atit timp cit majoritatea votantilor aleg toti hotii care dau o galeata si un kil de ulei, nu avem cum reforma partidele. Atit timp cit cei care gindesc nu voteaza, ne vor conduce in continuare reprezentantii asistatilor sociali, ai pensionarilor spalati pe creier de antena3 si a bugetarilor carora le convine cum merg treburile acum. Iar la alegerile astea alternativa exista, macar prin USR.
dar tare imi este ca el nu se va amesteca in politica cu vreun partid, si va renunta oricum
in general oamenii destepti au coloana vertebrala si 99% nu au ce cauta prin politica, pentru ca stiu in ce troaca trebuie sa se balaceasca cu toti de-al de gabriela firea sau tanti aia grevista fomista
Nu garanteaza nimeni ca USR va fi corect pina la capat, dar macar exista o speranta fata de partidele actuale care dupa cum se vede au ca singur scop distrugerea justitiei si recapatarea privilegiilor.
Ca sa devina "om" politic?
Mai bine ramane asa.
Si asemenea alegatori :P
Da nu e extraordinar dar e mult mai bine decat ce am avut pana acum in ultimii 6-7 ani, deci ar fi un progres daca ar mai sta.
Singura solutie e sa fie propus de catre partidul/partidele care castiga dar dupa cum vedem nici PSD nici PNL nu agreeaza ideea deci slabe sanse.
Daca tinem cont de cea ce a facut cel mai bun prim ministru si presedinte de partid a fost Boc.
Nu cumva guvernul politic e cel care in loc sa spuna lucrurilor pe nume , face doar jocuri politice( In cazul nostru doar hotiilor)?
Pentru ce politic? Pt ca are sustinerea mafiotilor din parlament?
altfel, ma tem, il paste suspendarea.
Ia zi tu la o sedinta de bloc ca iti place guvernul technocrat, sa vezi ce bastoane pe spinare iti iei
Criza nu a trecut. "Criza" ocupa locurile in parlament.
Sa nu vina mutalaul asta de presedinte (pe care l-am votat) si sa-mi spuna ca vrea guvern politic. Eu vreau tehnocrati.
Poate ca voi veni doar sa boicotez alegerile... nu avem nici un nume valid care ar putea trece macar pragul de 5%. Restul peste 5% sunt cei ce impart zahar, ulei si faina in pungi colorate.. (tot din banii nostri)
Ah, si de ce 3 milioane de alegatori (cei din diaspora) vor avea mai putini reprezentanti decat si cei din Teleorman care sunt mai putini de o treime ? Cotizeaza mai mult cei din Teleorman? Asteptam mici modificari ici colo pana cand nu este prea tarziu domnule Klaus !!!
Sper ca in urma alegerilor sa poata sa fie sustinut in continuare Ciolos, inca vreo 8-12 ani! Daca se strange masa critica si-l lasa 4 ani sa munceasca, rezultatul va fi atat de spectaculos incat borfasii demagogi kaghebisti, "cineva"-ii, dispar fara urma sub pietrele de sub care au iesit !
A vazut acum si imbecilimea ca exista viata si dupa PSD! N-a mai fost partidul sovieticilor la putere si iata, s-au dat pensii, nu a fost nimeni impuscat, doar ca borfasii au avut viata grea!
guvernu asta (care sa ne intelegem a avut si derapaje) a fost indiscutabil cel mai bun guvern din 90 incoace!
dar normal ca nu ne mai trebuie ca se tresesc oamenii si nu mai vor politicieni corupti!
iohanis... dracu te mai alege pe tine a 2a oara
astept 11 decembrie mai ceva ca sarbatorile de iarna :))
Lasand gluma la o parte, se stie USR il vrea pe Ciolos premier, deci oamenii care il vor premier in continuare vor vota USR.
Daca USR nu aduna voturi ... inseamna ca majoritatea nu-l mai vrea, deci adio si un praz verde
Degeaba facem astfel de reformare daca sistemul ramane acelasi.
E nevoie de continuitate in primul rand, asigurata prin inregistrarea activitatii partidelor. E nevoie de doua tururi in toate alegerile, 300 de parlamentari (respectarea dorintei poporului exprimata prin referendum), transparenta totala a cheltuilelilor statului si a licitatiilor, accesul la aceste informatii de catre orice cetatean al romaniei, e nevoie de controlul calitatii produselor.
Daca nu era guvernul Ciolos s-ar fi ajuns la alegeri anticipate, adica PSD-ul ar fi pierdut la greu. Acum se trambiteaza ca tehnocratii nu sunt politici, un guvern ales de parlament de altfel. Orice decizie la nivel guvernamental e politica. Partidele nu sunt inca reformate, traseismul neviind reforma. Uniunile electorale nu sunt corecte, fiindca sunt cetateni care nu sunt de acord cu ele, intelegerile lor nefiind cunoscute in totalitate. Partidele nu sunt inca in stare sa aduca un premier mai bun, unul care sa fie echitabil si pt Romania nu pt interesele unui grup, sau interese din afara tarii.
Criza exista inca si se va vedea dupa cum fiecare a votat, nu pt un anumit program politic, care nu exista, ci dupa cum simte.
Mai exista insa si un aspect foarte important, Constitutia spune ca Guvernul ia nastere in baza votului de incredere al Parlamentului, isi incheie mandatul fie dupa alegerile parlamentare fie atunci cand Parlamentul ii retrage increderea si in plus pe toata durata mandatului sau executivul raspunde politic numai in fata legislativului.
In concluzia celor spuse mai sus presedintele nu se bucura de discretie in actul de numire in functie a premierului el fiind obligat sa tina seama de vointa partidelor parlamentara mai ales imedat dupa alegeri. Nu suntem republica prezidentiala astfel ca Guvernul este constuit de partidele parlamentare si nu de presedinte.
Chiar daca Iohannis si-ar dori Guvern technocrat in continuare acest lucru nu se va intampla daca partidele parlametare nu sunt de acord cu acest lucru.
Pacat, dar mai pacat e ca stam si privim
Ciolos, societatea civila si orice individ neafiliat politic sunt singurii in care mai am un minim gram de incredere.
Sunt profund dezamagit. N-am votat niciodata si in conditiile actuale nu o sa votez niciodata. Votul dat oricarui individ care vrea sa fie parte din acest sistem nu face decat sa perpetueze existenta mizera a intregului sistem corupt si sa perverteasca in continuare principiile liberale bune care i-au stat la baza.