Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica, la Tebea, ca nu le-a indicat senatorilor social-democrati cum sa voteze in cazul cererii de ridicare a imunitatii parlamentare a senatorului Gabriel Oprea, precizand, insa, ca le-a solicitat acestora sa studieze cu atentie toate documentele primite de la institutiile judiciare, potrivit Agerpres.

Liviu DragneaFoto: AGERPRES

"Am vorbit cu colegii mei, cu liderul de grup de la Senat, sa se uite cu atentie pe documentele care au venit de la institutiile judiciare si in functie de ceea ce vor intelege de acolo sa-si formuleze punctul de vedere si sa voteze in consecinta. Nu le-am dat (indicatii, n.r.) nici asa, nici asa. Le-am spus, in schimb, sa studieze cu foarte mare atentie pentru ca au fost foarte multe comentarii despre competente, despre atributii. Am zis sa se uite cu mare atentie si sa decida fara nicio linie de la partid", a afirmat liderul PSD.

La inceputul lunii septembrie, sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru inceperea urmaririi penale a lui Gabriel Oprea, fost ministru al Afacerilor Interne, pentru ucidere din culpa in dosarul privind moartea politistului Bogdan Gigina.