Senatorul Andrei Volosevici vrea ca sefii din ministere si administratie sa fie numiti de partide "pe baza increderii personale" - propunere legislativa

de Iulia Rosca     HotNews.ro
Vineri, 9 septembrie 2016, 12:33 Actualitate | Politic

Volosevici Andrei Liviu
Foto: senat.ro
Senatorul afiliat PNL Andrei Volosevici a depus o propunere legislativa prin care directorii din administratie si din ministere sa poata fi numiti de partie pe baza increderii personale. De altfel, initiativa se intituleaza exact asa: "Lege privind ocuparea unor functii de conducere pe baza increderii personale" si a fost depusa la Senat pe 6 septembrie.

Potrivit textului proiectului, urmatoarele functii ar urma sa fie ocupate pe baza increderii personale: directorul general si cel adjunct din autoritatile administrative autonome, ministere si alte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, precum si functiile specifice asimilate acestora, functii de conducere din cadrul institutiei prefectului, si din cadrul aparatului de specialitate al autoritatilor publice locale.

UPDATE Liderul grupului PNL din Senat, Ion Popa a declarat, vineri, pentru News.ro, ca grupul parlamentar nu isi asuma si nu va sustine propunerea legislativa. 

"Majoritatea initiativelor legislative ale colegilor PNL au si coinitiatori, ceea ce nu este cazul aici", a afirmat liderul grupului PNL din Senat, adaugand ca este nevoie si de o analiza a prevederilor proiectului, care nu trebuie sa contravina ideilor si principiilor partidului.

Popa a aratat ca initiativa legislativa semnata de Andrei Volosevici nu a avut avizul grupului PNL din Senat. "Evident ca grupul parlamentar nu si-o asuma si nici nu o va sustine in Parlament", a mentionat senatorul.

Acesti sefi astfel numiti trebuie insa sa respecte, sustina si promoveze: "dedicarea pentru indeplinirea sarcinilor avute si responsabilitatea fata de guvern, respectiv fata e autoritatea publica locala; asigurarea in permanenta a unui serviciu civil onest, bazat pe meritocratie, profesionalism, neutru din punct de vedere politic; neutralizarea resurselor publice pentru scopuri care au legatura cu orice formatiune politica; asigurarea celor mai inalte standarde de conduita si integritate ale personalului; protejarea integritatii institutiei pe care o conduc."

Exista insa conditii pe care acesti sefi trebuie sa le indeplineasca. Printre acestea, sa aiba "capacitate deplina de exercitiu", "o stare de sanatate corespunzatoare functiei, atestata pe baza de examen medical de specialitate" si sa nu fi fost "condamnata pentru savarsirea unei infractiuni contra umanitatii, contra statului sau contra autoritatii, de serviciu sau in legatura cu serviciul, care impiedica infaptuirea justitiei, de fals ori a unor fapte de coruptie sau a unei infractiuni savarsite cu intentie, care ar face-o incompatibila cu exercitarea functiei respective, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea."

Mai mult, in proiect se stipuleaza ca persoanele numite in aceste functii nu au calitate de functionar publc.

De asemenea, "nu sunt permise raporturile ierarhice directe intre soti sau rude de gradul I in cazul in care cel putin o persoane dintre acestea ocupa o functie in baza prezentei legi, prevedere care se aplica si in cazul in care seful ierarhic direct are calitatea de demnitar.

Acesti directori astfel numiti nu se pot implica in activitati de campanie electorala, pot fi membri de partid dar nu pot avea functii in cadrul lor.
"Se da posibilitatea formatiunilor politice de la guvernare, prin reprezentantii ierarhici, dar si primarilor, sa numeasca, transparent, in posturi importante pentru indeplinirea obiectivelor asumate politic, public, acele persoane pe care le apreciaza din punct de vedere moral si profesional, avand increderea ca acestea vor actiona cu buna-credinta si eficienta in executarea atributiilor primite" sustine Volosevici in expunerea de motive.
Andrei Volosevici a fost primar al municipiului Ploiesti intre 2008 si 2012 din partea PDL. In 2012 a fost ales senator, tot din partea PDL, insa in 2014 a plecat la PMP, iar apoi a parasit si acest partid si a ramas senator independent, dar in 2015 s-a afiliat grupului PNL, fara a deveni insa membru de partid, noteaza News.ro.

El a fost trimis in judecata de DNA in luna iunie pentru abuz in serviciu si trafic de influenta intr-un dosar privind finantarea de la bugetul local a echipei de fotbal Petrolul Ploiesti, in acelasi dosar fiind inculpata sefa Serviciului juridic din Primaria Ploiesti.

Andrei Volosevici este, de asemenea, acuzat ca in vara anului 2012 a pretins unui om de afaceri, denuntator, suma de 80.000 lei pe care ar fi primit-o in trei transe, in perioada campaniei electorale pentru alegerile locale la care candida pentru obtinerea unui nou mandat.


Citeste mai multe despre   3303 vizualizari

 • +26 (26 voturi)    
  Atatia boi si vaci intr-un singur loc ! (Vineri, 9 septembrie 2016, 12:43)

  NicolaeA [utilizator]

  Si din cand in cand, un bou sau o vaca mugeste !
  La abator cu ei si ele !
  • +16 (16 voturi)    
   "Va zic io ca e baiat ok, il punem director.." (Vineri, 9 septembrie 2016, 13:29)

   animatron [utilizator] i-a raspuns lui NicolaeA

   Cred ca e o initiativa pe care dl senator o va regreta, titlul legii e cel putin nefericit, iar intentia cam dubioasa.
   Cum are la activ si niste dosare penale, dl senator chiar nu a gasit momentul potrivit.

   Practic el propune un fel de "famiglia" in cel mai pur stil mafiot, cu "oameni de onoare" care servesc "cupola" partidului si "nasul" care le-a dat o paine. Ba chiar propune sa nu aiba statut de functionari publici ca sa-i fereasca un pic si de DNA.

   Este exact la opusul necesitatii de a profesionaliza administratia publica, de la directori in jos.

   Politicienii vor avea oricum de ros ciolanele de sub/si secretari de stat si ministri, e arhisuficient pentru niste indivizi care nu prea au facut dovada ca sunt preocupati de binele romanilor si al tarii.

   Pacat ca o parte a electoratului continua sa voteze pavlovian, din reflex "anti"-cineva, in loc sa mature pe jos cu partidele penale care promoveaza in Parlamentul Romaniei astfel de personaje triste.
 • +23 (23 voturi)    
  Ce pacat. (Vineri, 9 septembrie 2016, 12:48)

  Altman [utilizator]

  Trebuie numiti pe viata si cu drept de mostenire din tata in fiu. Parlament de doi bani, asa ati distrus o tara frumoasa si candva destul de avuta.
  Iliescovici; Romanovici si apoi Kati de la educatie cu diplomele emise unor nonvalori care platind cu bani partidele au ocupat functii de directori ca sa taie iarba la caini.
  Nimic constructiv nimic pt. tara in capul acestor impostori. Rusine.
  • +13 (13 voturi)    
   Pacat, da ! (Vineri, 9 septembrie 2016, 13:19)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Altman

   Pacat ca un criminal ca Iliescu e liber, ca Androneasca si clica ei de semidocti mafioti nu au infundat puscaria asa cum merita pentru CRIMA impotriva invatamintului românesc. Liberi sunt si Mazare, Oprisan, Udrea, Vasilescu si toti ticalosii care au furat tara asta cit au putut
 • +15 (17 voturi)    
  Pe ce baza? (Vineri, 9 septembrie 2016, 12:54)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Pe baza de clientela politica, poate. Adica sa fie numiti cei care prezinta incredere ca vor fi slugi credincioase si vor fura la comada fonduri cit pot in favoarea clientelei care i-a numit. ROMANIA E O TARA DE HOTI, iar senatorii sunt cei mai mari mafioti si complici la jaf - cum este si acest uslas cu moacă de ceapist.
 • +16 (16 voturi)    
  Prostie PNL ! Projectul creste gradul de CORUPTIE! (Vineri, 9 septembrie 2016, 12:55)

  JohnDreptate [anonim]

  Lanturile de CORUPTIE sant tot timpul desvoltate cu "incredere personala" pe culoare de Partid !

  Directorii din administratie si din ministere trebuie sa fie a politic, intrat prin concurs de specialitate si integritate fara memberschip de PARTID .

  Aministratia PUBLICA drebuie depolitizata si inlocuita cu FUNCTIONARI independent ,competent si integrii asfel crestem din nou dependenta de Partide care vand locuri de munca la interes de Partid .
  • +8 (10 voturi)    
   Si mai ales (Vineri, 9 septembrie 2016, 13:17)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui JohnDreptate

   Mai ales parlamentarii trebuies alungati cu pietre, pentru ca TOTI sunt fie mafioti, fie complici la furtul general. Din pacare, românul e recunoscut in lume de hoț, așa ca va vota dupa chipul si asemanarea lui - aceiasi sau alti hoti. Doar cand va disparea de pe harta Europei, doar atunci hotia va inceta
   • +3 (3 voturi)    
    Romania are un viitor : Hotia si CORUPTIA Nu ! (Vineri, 9 septembrie 2016, 15:17)

    JohnDreptate [anonim] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

    Stimat Ohii p.v. ,

    Romania are un viitor , CORUPTIA si Hotia(KGB) NU !

    Indiferent de rezultatul Alegrilor Parlamentare ramane COMBATEREA CORUPTIEI (KGB) prioritate ZERO . Nu reusim asa intra varianta 2 ,3 si 4 cu 5 in reserva de a fii aplicata pe termen scurt /mediu .

    Ce inseamna asta va puteti imagina ?!
 • +12 (12 voturi)    
  opinie (Vineri, 9 septembrie 2016, 13:00)

  StefanCrintea [anonim]

  Dle senator dar cand vor fi angajati la stat pe baza competentei profesionale nu pe baza de gargara politica. E destul ca alegerile parlamentare si locale se fac asa.... fara cu diplome si doctorate cumparate pe la diverse unitati false academice..
 • +9 (9 voturi)    
  esperienta personala si-a spus cuvantul (Vineri, 9 septembrie 2016, 13:33)

  revo [utilizator]

  Din d-nul senator urla esperienta, ca el stie bine cum a fost cu "increderea personala" cand a fost pus pe un loc eligibil de senator al patrrriei si cat l-a costat.
  Sa-i ascultam pe cei scoliti la scoala vietii, ca stiu ei ce spun...
 • +9 (9 voturi)    
  incredere personala (Vineri, 9 septembrie 2016, 13:56)

  Sasul70 [utilizator]

  ca atunci cand ajung la butoane, sa plateasca parandărătul asa cum s-a stabilit inainte si sa nu dea tzeapa..
 • +4 (6 voturi)    
  si care-i chichirezu? (Vineri, 9 septembrie 2016, 14:00)

  Codruta N [utilizator]

  Oricum, "oficializeaza" o stiuatie existenta DE FAPT (si nu de azi - de ieri, ci de peste 20 ani)!!
  Adica, stai asa: chiar isi IMAGINEAZA cineva ca acele "concursuri" pentru ocuparea posturilor alora erau PE BUNE??!! :O
  Ati participat, vreodata, careva la astfel de concursuri? sau aveti vreun prieten ajuns pe un astfel de post? Ca sa aflati cum se desfasoara IN REALITATE? >:
 • +4 (4 voturi)    
  statul de drept (Vineri, 9 septembrie 2016, 16:36)

  nedumeritul [utilizator]

  Nu ar fi mai avantajos sa practicam statul de drept si legile sa nu fie rastalmacibile in fel si chip cu mari spatii de interpretare? Atunci nu ar mai avea importanta cine e sef in administratie sau ministere.....
  Spatiile de interpretare permit escaladarea inspaimantatoare a coruptiei.....
 • +5 (5 voturi)    
  Păi se putea altfel...? (Vineri, 9 septembrie 2016, 16:38)

  marki [utilizator]

  Ideea asta cretină aparține unui penal. Andrei Voloșevici, traseist notoriu (PDL-PMP-PNL-independent-PNL) „a fost trimis in judecata de DNA in luna iunie pentru abuz in serviciu si trafic de influenta intr-un dosar privind finantarea de la bugetul local a echipei de fotbal Petrolul Ploiesti.
  Este, de asemenea, acuzat ca in vara anului 2012 a pretins unui om de afaceri, denuntator, suma de 80.000 lei pe care ar fi primit-o in trei transe, in perioada campaniei electorale pentru alegerile locale la care candida pentru obtinerea unui nou mandat.”
  De câtă nesimțire trebuie să dispui ca să ai curajul să ieși în evidență cu asemenea propuneri scandaloase?


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version