Presedintele Partidului Romania Unita (PRU), deputatul Bogdan Diaconu, a anuntat ca luni va incepe strangerea de semnaturi pentru initierea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului. "Ii invit pe domnii presedinti Dragnea si Tariceanu sa lase orgoliile politice de o parte, sa nu mai mimeze Opozitia, sa demonstreze ca sunt de partea romanilor si sa incurajeze parlamentarii PSD si ALDE sa sustina motiunea de cenzura a PRU", a declarat joi Bogdan Diaconu, citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intrebat daca Victor Ponta va sustine demersul PRU, Bogdan Diaconu a raspuns: "Sunt convins ca va semna".

La randul sau, purtatorul de cuvant al PRU, Mirel Palada, si-a exprimat speranta ca parlamentarii PSD si ALDE vor sustine acest demers.

Pe de alta parte, amintim ca presedintele PSD Liviu Dragnea declarase ca nu vrea sa aiba niciun fel de colaborare cu "un partid nationalist".

"Din punctul meu de vedere, Romania se afla in fata unor mari provocari. Unele care se vad, altele care nu se vad. Nu cred ca raspunsul la aceste provocari este un partid nationalist sau poate chiar extremist. In acest conditii, noi ii multumim foarte mult pentru grija. Daca PRU se expandeaza pentru a ajuta PSD-ul, multumim, nu. Nu vrem sa avem nici un fel de relatie cu un partid nationalist. (...)Nu au nicio legatura cu valorile si principiile noastre. Exista un parteneriat cu un partid din Polonia al carui presedinte a fost arestat, din cate am inteles, pentru chestiuni legate de spionaj pentru Rusia sau cam asa ceva", a spus Dragnea in urma cu o saptamana.