Noul ministru al Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, a depus, miercuri, juramantul la Palatul Cotroceni. Presedintele Klaus Iohannis i-a urat succes noului ministru, seful statului afirmand ca "Chiar daca nu Ministerul de Interne organizeaza alegerile, ci Autoritatea Electorala, ministerului ii revine un rol foarte important in cadrul procesului electoral. Este vital pentru consolidarea democratiei in Romania ca alegerile din toamna sa se desfasoare in perfecta ordine, intr-un climat de siguranta si sa avem garantia ca rezultatul nu este viciat in niciun fel".

Dragos TudoracheFoto: Captura Youtube.com

Paul Gheorghiu, fost sef de cabinet al premierului Dacian Ciolos, a depus si el juramantul in functia de sef al Cancelariei primului ministru.

"Dumneavoastra preluati cate un portofoliu greu", le-a spus Klaus Iohannis celor doi, urandu-le succes.

Klaus Iohannis a afirmat, la ceremonia de depunere a juramantului, ca "Dumneavoastra, domnule ministru de Interne, preluati unul dintre ministerele de baza din Guvern, intr-o etapa care este in acelasi timp o etapa dificila, dar totodata cu sanse foarte bune de a consolida acest minister care a trecut printr-o serie de schimbari. Au fost etape in care MAI a dovedit ca este nu numai puternic, ci a dovedit ca poate sa faca fata unor provocari complicate, cum ar fi ultimele alegeri - alegerile locale - de care s-a absolvit cu brio."

"Chiar daca nu Ministerul de Interne organizeaza alegerile, ci Autoritatea Electorala Permanenta, ministerului ii revine un rol foarte important in cadrul procesului electoral. Este vital pentru consolidarea democratiei in Romania ca alegerile din toamna sa se desfasoare in perfecta ordine, intr-un climat de siguranta si sa avem garantia ca rezultatul nu este viciat in niciun fel. Aveti si multe alte probleme de rezolvat. Eu va urez mult succes", a adaugat Klaus Iohannis.

Seful statului a avut un mesaj si pentru premierul Dacian Ciolos si intregul Cabinet: "Va doresc o toamna care cu siguranta va fi fierbinte din punct de vedere politic si electoral, dar in acelasi timp va doresc sa demonstrati ca Guvernul tehnocrat isi face treaba, asa cum a primit mandatul, garantand organizarea unor alegeri ca la carte."