Magda Bistriceanu a fost numita marti, in cadrul unei sedinte a PMP, purtator de cuvant al partidului condus de Traian Basescu, functie pe care o imparte cu deputatul Luminita Adam, cea care a fost purtator de cuvant al fostului UNPR. Bistriceanu este fosta membra PSD, de cand partidul era condus de Mircea Geoana, si fosta militanta in Forta Civica, partidul lui Mihai Razvan Ungureanu.

Magda Bistriceanu, alaturi de Traian BasescuFoto: Facebook - Magdalena Bistriceanu

Bistriceanu este cea care a publicat, pe contul sau de Facebook, fotografiile cu Victor Ponta, pe atunci prim-ministru, la Miami, in iulie 2015. "Premierul nostru penal la Starbucks Coffee - Miami International Airport! Ce bine sa ai prieteni la Miami, multumesc pentru foto!", a scris aceasta atunci pe contul ei de Facebook.

Bistriceanu a fost imaginea PSD la alegerile europarlamentare din 2007. Atunci, partidul era condus de Geoana. In 2012, ea a plecat in Forta Civica, partidul lui MRU. "Am părăsit PSD și m-am alăturat Forței Civice fără prea multe regrete", a declarat atunci Bistriceanu, citată de Realitatea.

La referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu din vara lui 2012, desi era membra PSD, Bistriceanu s-a opus demersului.

Mai jos, o fotografie cu ea alaturi de Traian Basescu, publicata in martie 2014 pe Facebook de Bistriceanu cu comentariul: "Sunt fericită! Președintele m-a ținut minte de la referendum, mi-a spus! :)"