Presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi, a declarat, luni, ca este "aproape exclus" ca premierul Dacian Ciolos sa candideze la alegerile parlamentare pe listele acestui partid, dar ca poate exista un proiect politic al PNL cu Ciolos si fara o astfel de candidatura, transmite Agerpres.

"Au fost nenumarate semnale publice si nepublice ca domnia sa e foarte hotarat sa nu candideze pe lista niciunui partid la aceste alegeri. Discutia legata de o candidatura la PNL in acest moment este putin probabila. E aproape exclus sa se intample acest lucru. Asta nu inseamna in continuare ca si fara a fi candidat pe listele PNL nu poate exista un proiect politic impreuna cu domnul Ciolos care sa insemne o sustinere a domniei sale de a continua ca si premier cu un guvern politic, nu cu un guvern de tehnocrati, asa cum e normal si asa cum, de altfel, exista si asteptarea publica dupa alegerile parlamentare. De la bun inceput s-a spus ca acest guvern are un mandat limitat pana la alegeri, strict datorita situatiei din noiembrie 2015, cand era nepotrivit sa se aseze un guvern politic dupa ceea ce s-a intamplat la Colectiv, dupa nemultumirea oamenilor, dupa toate lucrurile din acel moment", a afirmat Busoi intr-o conferinta de presa la Palatul Parlamentului.

In ceea ce priveste intentia unor ministri de a candida pe listele PNL, Cristian Busoi a sustinut ca liberalii sunt deschisi si ca au anuntat acest lucru "si public, si in privat".

"Urmeaza sa se decida sa vina. Evident ca nu putem sa facem rugaminti publice, nu putem sa dam nume, nu putem sa facem asta prin intermediul presei. Daca dintre ministrii care se simt apropiati de viziunea si ideologia PNL exista dorinta in randul unora dintre domniile lor sa se alature proiectului PNL, deschidere exista, doar ca trebuie sa vina. Sunt trei-patru ministri care ar putea veni alaturi de PNL", a adaugat Busoi.