Traian Basescu a spus, duminica seara, ca nu crede ca a existat o miza politica pentru inlaturarea lui Petre Toba de la MAI, dar sunt probleme reale la serviciul de informatii al ministerului, adaugand insa ca acuzatia din comunicatul DNA privind favorizarea infractorului este "subtire", transmite Mediafax.

"Analiza mea este ca nu a fost un joc pentru eliminarea ministrului Toba, ci pur si simplu declaratiile pe care le-au dat ofiterii care au fost chemati la DNA au generat un bulgare. Ce ma nedumereste insa...acuzatia catre ministrul Toba ca a favorizat infractorul refuzand sa desecretizeze anumite documente de la serviciul de informatii al Internelor.

Probabil, erau documentele de achizitii a bunurilor, ca am inteles ca se achizitiona si caviar, si sampanie, si dusuri, si masini si parfumuri. Nedumerirea mea este de ce poti sa il acuzi pe ministru de Interne ca nu a desecretizat niste documente atata timp cat nu el le-a secretizat.

Legea e extrem de precisa-nu poate desecretiza decat cel care a secretizat, eventual seful serviciului si nu ministrul", a sustinut liderul PMP, intr-o emisiune la RTV.

Traian Basescu a mai spus ca, in opinia sa, asa cum arata comunicatul de DNA, acuzatia este "subtire", iar procurorul de caz are o "slaba pregatire".

"Presedintele Iohannis a primit noua bibliorafturi, deci dosarul este foarte mare. Strict pe comunicatul DNA-ului presedintele Iohannis ar trebui sa respinga inceperea urmaririi penale", a mai comentat el.

Traian Basescu a mai spus ca a urmarit dezbaterea publica privind demisia lui Petre Toba de la Ministerul afacerilor interne, dar nu crede ca a fost o miza in eliminarea lui Toba pentru ca acesta a fost sustinut la nominalizare atat de SRI, cat si de presedintele Klaus Iohannis. In acelasi timp, el a argumentat ca nu vede de ce ar fi dorit cineva sa il schimbe pe Toba din guvern in conditiile in care alegerile locale s-au desfasurat corect.