Copresedintele ALDE a declarat, duminica, la Romania TV, ca nu crede ca Victor Ponta va pleca din PSD, dar ar putea avea "nemultumiri", pe care i le intelege, pentru ca a trecut si el prin situatii similare, ca fost sef de partid care vrea inca sa fie ascultat si luat in seama de colegi, dar acest lucru nu se intampla intotdeauna, transmite News.ro.

Tariceanu si Ponta (foto arhiva)Foto: AGERPRES

"Nu cred ca va pleca si parerea mea e ca ar fi o greseala. El e prea mult legat in timp de PSD. Sigur, poate are o anumita nemultumire, pe care eu poate pot s-o inteleg din anumite considerente", a spus Tariceanu.

El a explicat ca intr-o "postura similara" s-a aflat si el, atunci cand a plecat de la sefia PNL si a fost inlocuit de Crin Antonescu.

"Dupa ce ai fost presedintele partidului, si nu mai esti, consideri ca inca ai un cuvant de spus, vrei ca punctul tau de vedere sa fie auzit, sa se tina seama de el si sigur ca conducerea nou aleasa poate are un punct de vedere diferit, are alte optiuni, nu esti intotdeauna in cea mai confortabila pozitie. E ceva omenesc pana la urma", a aratat liderul ALDE.

Intrebat daca PRU - partidul care i-a facut oferte lui Victor Ponta - ar putea fi un aliat sau un adversar al ALDE, Tariceanu a spus ca formatiunile sunt "ca la football, in ligi diferite".

"Jucam, ca la football, in ligi diferite, cu un alt bagaj de principii si de valori in jurul carora functionam. N-avem cum fi concurenti", a spus Tariceanu.

Victor Ponta a declarat, saptamana trecuta, la B1, ca el ar dori sa ramana in PSD, dar acest lucru nu depinde numai de el, adaugand ca "poate actuala conducere il imprumuta la alta echipa", si a mentionat ca nu a mai vorbit cu Liviu Dragnea din luna iunie, de la alegerile locale.