Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a declarat, sambata, ca respinge "orice discurs nationalist, xenofob, de genul celui care urmeaza sa fie promovat" de PRU, sustinand ca formatiunea condusa de Bogdan Diaconu nu reprezinta decat "o gogoasa care s-a umflat".

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

"Acest subiect de care m-ati intrebat (despre o posibila concurenta in alegeri cu PRU - n.r.) e din aceasta categorie, o gogoasa care s-a umflat si cu ajutorul neprecupetit al mass-media, fara indoiala, si care nu are nimic de substanta. Daca e sa discutam in plan politic, (...) vreau sa va spun ca noi ca partid de esenta nu numai liberala, dar si democrata, respingem orice discurs nationalist, xenofob, de genul celui care urmeaza sa fie promovat de acest partid. Cred ca Romania trebuie sa ramana si cetatenii romani ancorati la valorile democrate si nu trebuie sa se lase cetatenii sedusi de aceste formatiuni si de aceste discursuri care sunt extrem de periculoase", a declarat Calin Popescu Tariceanu in timpul unui eveniment al partidului care s-a desfasurat la Neptun, transmite Mediafax.

Subiectul a fost comentat si de senatorul ALDE Daniel Barbu.

"Nu practicam acelasi sport, de aceea nu putem fi in competitie cu ei. Noi suntem un partid democratic, ei sunt un partid neo-fascist, joaca in alta parte, nu ne intalnim niciodata - nici pe acelasi electorat, nici pe aceleasi valori", a mentionat Daniel Barbu.