Premierul Dacian Ciolos a declarat joi, dupa ce DNA a cerut aviz pentru inceperea urmaririi penale fata de ministrul de Interne Petre Toba, ca "Indiferent despre cine e vorba din Guvern, cineva care are semnatura mea pentru a fi in Guvern, in aceste conditii, trebuie sa isi dea demisia sau sa ii cer eu demisia". "O sa discut cu dansul, dar e evident ca cel mai bine pentru Guvern este ca el sa plece. O sa aveti informatii astazi din partea Guvernului legat de acest lucru", a adaugat Dacian Ciolos.

Dacian CiolosFoto: Guvernul Romaniei

"E vorba despre integritate", a adaugat Dacian Ciolos, adaugand ca nu comenteaza dosarul lui Petre Toba, deoarece "nu stiu exact despre ce e vorba".

Primul ministru mai spune ca "Asta nu inseamna ca respectiva persoana este vinovata, justitia trebuie sa isi spuna cuvantul."

Pocurorii DNA au cerut joi aviz pentru inceperea urmaririi penale fata de ministrul de Interne Petre Toba, in dosarul deturnarii de fonduri de la Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI).

Ministrul este acuzat de favorizarea infractorului. Procurorii spun ca Petre Toba, in calitate de ministru de Interne, a refuzat declansarea procedurii de declasificare partiala a unor documente a caror incalcare constituie abuz in serviciu si deturnare de fonduri.

Procurorul sef DNA Laura Codruta Kovesi a solicitat sesizarea preseintului Klaus Iohannis, "pentru a aprecia asupra exercitarii dreptului de a cere urmarirea penala a unui membru al Guvernului".