Presedintele Partidului Romania Unita, Bogdan Diaconu, a anuntat miercuri ca a depus la Biroul permanent al Camerei Deputatilor solicitarea de infiintare a grupului parlamentar PRU, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Avem astazi oficial inscrisi in PRU 12 deputati, iar la Senat avem deocamdata numai trei senatori. In urmatoarele ore, in urmatoarele zile, vom incerca sa facem numarul necesar pentru a avea posibilitatea sa solicitam infiintarea unui grup parlamentar", a declarat Diaconu, la Parlament.

El a precizat ca PRU a depus solicitarea si asteapta decizia Biroului permanent si pe cea a Comisiei de Regulament.

"Exista mai multe posibilitati de incadrare in Regulament si in lege. Exista posibilitatea sa se faca un grup pe structura USL, pentru ca un grup USL nu a fost infiintat niciodata. (...) Noi am depus solicitarea, asteptam solutionarea BP si a Comisiei de Regulament", a explicat Diaconu.

El a spus din nou ca PRU il asteapta pe Victor Ponta pentru a avea "un succes rasunator".

"Eu cred ca orice om politic sanatos la cap si-l doreste pe Victor Ponta in partidul sau si in fruntea partidului sau si cred ca nu poate sa ii puna termene lui Victor Ponta", a sustinut Diaconu, intrebat cat timp il mai asteapta pe Ponta sa intre in partid.

Declaratia sa este la fel ca cea data luni de alt nou-venit in PRU, Sebastian Ghita, care a spus ca trebuie sa fii "nebun" pentru a nu ti-l dori pe Victor Ponta ca lider al acestui partid.

Bogdan Diaconu a sustinut miercuri ca PRU va obtine un scor de 5% la alegerile parlamentare si fara Victor Ponta, dar impreuna cu acesta scorul ar fi de 15%.

Miercuri s-a anuntat intrarea in PRU a senatorului Marius Isaila si a deputatilor Daniel Oajdea si Sorin Teju.

Mai multi parlamentari, printre care Sebastian Ghita, Mihai Sturzu, Daniel Savu, Cristian Rizea, Ion Eparu sau Marius Manolache, si-au anuntat in ultimele zile trecerea la PRU.