Deputatul independent Mihai Sturzu, care in decembrie 2015 a demisionat din PSD, s-a inscris in Partidul Romania Unita, alaturi de deputatul PSD Ion Eparu si senatorul Daniel Savu, la randul sau demisionar din PSD, liderul formatiunii, Bogdan Diaconu, afirmand ca acum il asteapta si pe Victor Ponta in partid, scrie News.ro.

Mihai SturzuFoto: Agerpres

Mihai Sturzu a demisionat din PSD in decembrie anul trecut, dupa ce a pierdut lupta interna cu Liviu Dragnea pentru sefia PSD. El a candidat si ca independent la Primaria Brasov.

Tot luni a anuntat trecerea la PRU si senatorul Daniel Savu, care a demisionat din PSD in martie, dupa ce nu a primit sustinerea partidului sa candideze la alegerile locale, dar si deputatul de Prahova Ion Eparu (PSD).

Dupa aceste inscrieri, presedintele PRU, Bogdan Diaconu, a scris pe Facebook ca acum il asteapta in partid si pe "VP", facand referire la Victor Ponta.

"De astazi suntem mai puternici, iar maine vom fi si mai puternici... il asteptam pe VP!", a scrie deputatul.

Tot luni a trecut la PRU si deputatul Cristian Rizea, fost membru PSD, iar zilele trecute s-au alaturat formatiunii lui Bogdan Diaconu deputatul PSD Marius Manolache, finul fostului premier Victor Ponta, dar si fostul purtator de cuvant al Cabinetului sau, Mirel Palada, alaturi de alti doi deputati PSD si PMP.

Din Partidul Romania Unita face parte din 2015 si europarlamentarul Laurentiu Rebega, fost membru PC, care in aprilie 2016 a chemat-o in Romania pe lidera Frontului National, formatiune extremista din Franta, Marine le Pen.

Din cauza declaratiilor sale de factura nationalista si extremista, lui Bogdan Diaconu i-a fost retrasa si invitatia de a participa pe 6 mai la receptia de Ziua Europei de la Palatul Cotroceni.

Numarul parlamentarilor PRU a ajuns astfel la 11, partidul fiind aproape de a putea sa isi infiinteze un grup propriu. Pentru constituirea lui, este nevoie de cel putin 10 deputati care au candidat pe listele aceluiasi partid sau aliante. In momentul de fata, exista doar 9, proveniti din PSD si UNPR, iar alti doi parlamentari sunt din PND si PMP.