Deputatul Cristian Rizea, trimis in judecata pentru coruptie, a parasit luni PSD, alaturandu-se formatiunii lui Bogdan Diaconu, PRU, si spune ca nu poate poate ramane alaturi de social-democratii pentru ca ei sunt condusi de un lider care l-a impiedicat sa candideze la Primaria Sectorului 5 si acum vrea ca Rizea sa ajunga la inchisoare, relateaza News.ro.

Cristian RizeaFoto: Agerpres

"Dupa 16 ani ca membru activ PSD am ales sa intru intr-o noua familie politica, Partidul Romania Unita, condus de prietenul meu Bogdan Diaconu! Chiar daca las in urma foarte multi prieteni si colegi, ma bucur ca parte dintre ei ii voi regasi aici in PRU ! Din pacate nu as mai fi putut ramane intr-un PSD condus de cineva care nu doar ca a facut tot posibilul pentru a ma impiedica sa candidez la Primaria Sectorului 5, dar s-a gandit ca trebuie sa platesc chiar cu inchisoarea pentru asta!", scrie Rizea pe Facebook.

El sustine astfel din nou ca dosarul in care este trimis in judecata are conotatii politice, dar refuza sa dea alte explicatii, spunand ca nu este inca momentul.

"Foarte curand (in cursul acestui an) va veni momentul cand veti afla ADEVARUL in ceea ce priveste dosarul meu! (...) Din pacate in acest moment nu pot spune mai multe", mai scrie Rizea, sustinandu-si nevinovatia si repetand ca nu a cerut si nici nu a primit foloase necuvenite.

In 22 martie, procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Cristian Rizea, alaturi de omul de afaceri american Lucian Coltea, care i-ar fi dat 300.000 de euro ca sa intervina la RA-APPS pentru retrocedarea unui teren intr-o zona rezidentiala din Bucuresti si la Primaria Chiajna pentru un teren aflat in litigiu.

Cristian Rizea este judecat pentru trafic de influenta, doua fapte de spalare de bani in forma continuata si doua fapte de influentare a declaratiilor, iar Lucian Coltea este acuzat de cumparare de influenta si doua fapte de spalare de bani.

Cristian Rizea a fost suspendat din functia de presedinte al filialei PSD Sector 5, in luna februarie, dupa ce acesta intentionase sa organizeze un miting impotriva lui Robert Negoita.

In ultimele zile, mai multi membri PSD au trecut la PRU. Printre acestia, deputatul PSD Marius Manolache, finul fostului premier Victor Ponta, dar si fostul purtator de cuvant al Cabinetului sau, Mirel Palada, alaturi de alti doi deputati PSD si PMP.

Din Partidul Romania Unita face parte din 2015 si europarlamentarul Laurentiu Rebega, fost membru PC, care in aprilie 2016 a chemat-o in Romania pe lidera Frontului National, formatiune extremista din Franta, Marine le Pen.

Din cauza declaratiilor sale de factura nationalista si extremista, lui Bogdan Diaconu i-a fost retrasa si invitatia de a participa pe 6 mai la receptia de Ziua Europei de la Palatul Cotroceni.