Guvernul va adopta, in aceasta saptamana, o ordonanta de urgenta care va permite suplimentarea sectiilor pentru votul romanilor din diaspora, a anuntat luni premierul Dacian Ciolos, potrivit Agerpres.

"Vom adopta in aceasta saptamana o ordonanta de urgenta care va permite, intr-un anumit cadru bine definit, si suplimentarea sectiilor de vot pentru romanii din diaspora", a spus Ciolos, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane, vorbind despre desfasurarea alegerilor parlamentare din acest an.

Premierul a aratat ca alegerile parlamentare din acest an vor marca pentru prima oara posibilitatea ca cetatenii romani sa voteze si altfel decat erau obisnuiti.

"Ma refer aici la cetatenii romani care traiesc in strainatate. S-a introdus votul prin corespondenta si speram ca un numar cat mai mare dintre ei sa aleaga aceasta modalitate de vot", a afirmat Ciolos.

Acesta a precizat ca OUG care va permite suplimentarea sectiilor de vot pentru romanii din diaspora va fi adoptata pentru a exista asigurarea ca niciunui roman nu i se va nega dreptul de vot.

"Sunt convins ca misiunile diplomatice, responsabilii de organizarea sectiilor de votare pentru cetatenii romani din strainatate cu drept de vot vor depune si in acest an eforturile necesare pentru a pregati in cel mai bun mod cu putinta organizarea sectiilor de votare si pentru a oferi, astfel, posibilitatea cetatenilor romani de a-si exercita dreptul fundamental la vot", a sustinut Ciolos.

Potrivit premierului, relatia cu romanii din afara granitelor si asigurarea unor servicii decente si responsabile acestora trebuie sa fie in centrul preocuparilor diplomatiei romane.

"Vom lansa cat de curand o noua viziune pentru relatia Romaniei cu diaspora sa si ma bazez aici pe dumneavoastra, diplomatii Romaniei, pentru implementarea ei", le-a transmis Ciolos participantilor la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane.