Ilie Bolojan (PNL): Ar trebui sa sustinem modificarea Codului muncii ca sambetele sa fie platite dublu
'Mie mi se pare cel putin anormal ca daca suntem ramasi in urma sa nu putem lucra si sambata daca vrem asta, daca angajatii vor sa faca aceasta chestiune si firmele sa trebuiasca sa le dea doua zile libere pentru ca este un non sens atunci, nu mai pot lucra. Ar trebui sa sustinem modificarea Codului muncii ca cine vrea sa lucreze si sambata sa fie platit dublu, dar atat. Este anormal cat timp nu ai angajati sa nu ai pe cine angaja sa nu poti sa lucrezi zece ore la o firma, dar sa poti sa lucrezi cu norma intreaga la o firma si cu jumatate de norma la o alta firma. In felul acesta eu cred ca putem sa crestem productivitatea, salariile, iar firmele noastre sa se pastreze competitive in pietele europene', a spus Bolojan, la Liga Alesilor Locali ai PNL.
El a apreciat ca exista forme artificiale de mentinere a oamenilor in somaj pe care PNL nu le poate sustine. 'Trebuie sa sustinem modificarea Codului muncii', a adaugat secretarul general al liberalilor.
Printre prioritati, Bolojan a enumerat infrastructura in transporturi si rezolvarea problemelor din invatamant.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
La fel ca multele sabatori si zile libere bagate in calendar spre gloria stupizilor care le-au inventat si promovat ca litera de lege in Parlament. Cine plateste zilele devenite nelucratoare? Salariul de platit angajatuluiramane acelasi, numarul de ore productive prestate ramne acelasi - oare creste productiitatea ?
Tot felul de cretini cu drept de legiferare se trezesc hotarand asupra vietii si relatiilor contractuale ale altora.
Sau va plati STATUL (ca doar el creaza bani si valoare!!!) diferenta de cost de productie ?
Nu e nevoie de o lege pentru asta.
Evident, daca tu te referi la sarantocii care lucreaza pe 20 de milioane pe luna la ceva stift de firma unde-i verifica patronul cate minute stau la buda si le trage din salariu - da, ar merge.