PNL Bucuresti are toata deschiderea ca ministri din guvernul Ciolos sa vina alaturi de liberali, a declarat vineri seful celei mai mari organizatii a PNL, Cristian Busoi.

Cristian BusoiFoto: Facebook - Cristian Busoi

Declaratia sa vine la o zi dupa ce copresedintele PNL Vasile Blaga declarase ca liberalii sunt "deschisi catre tehnocrati", dar nu stau "cu mana intinsa la cineva", si la doua zile dupa ce acelasi Busoi declarase ca "există o discrepanţă foarte mare între premierul Cioloş şi restul echipei guvernamentale. În timp ce premierul Cioloş se situează la cifre foarte bune, nu dau cifre, restul miniştrilor nu sunt nici foarte cunoscuţi şi nu au reuşit încă să-şi construiască un nivel de încredere comparabil măcar cu al premierului Cioloş sau cu al liderilor partidelor politice. E o realitate pe care o intuiam, dar care se confirmă cel puţin în Bucureşti din acest sondaj de opinie".

"Ideea ca PNL renunta la colaborarea politica pentru alegeri cu tehnocratii pentru ca nu aduc suficiente voturi, este ori o intelegere gresita a comunicarii PNL din ultimele zile, ori o alta manipulare strecurata in discutia publlica", a spus vineri Busoi, citat intr-un comunicat de presa.

Acesta a remarcat ca procesul de deschidere si de reforma al PNL este dificil deoarece "publicul, desi cere nume noi, se orienteaza pragmatic spre personalitati deja cunoscute".

In opinia sa, trebuie sa gasit "un echilibru intre lideri mai cunoscuti de partid si mai reprezentativi pentru baza electorala traditionala a PNL si nume noi care pot aduce o deschidere spre zona de electorat demobilizat sau sceptic fata de politica".

Vasile Blaga afirmase in urma cu o zi ca partidul sau este deschis catre tehnocrati, dar liberalii nu stau cu 'mana intinsa la cineva', potrivit Agerpres.

"Este bine primit domnul Ciolos in partid si alti colegi, dar lucrurile au mers intr-o zona in care eu spun un lucru clar si o sa spun si maine si o sa vedeti: partidul asta are oameni pentru mai multe guverne, deci noi nu suntem cu mana intinsa la cineva. Noi suntem deschisi catre tehnocrati, dar nu stam cu mana intinsa la cineva", a afirmat Blaga, inainte de Liga Alesilor Locali ai PNL.

Blaga a mai precizat ca PNL va sprijini Guvernul in continuare, desi Executivul condus de premierul Dacian Ciolos 'nu a respectat singura conditie pusa la instalarea lui - aceea de depolitizare a administratiei'.

'Noi am sprijinit Guvernul si am zis ca il vom sprijini atata timp cat face lucruri bune si a facut destule lucruri bune. Uitati-va ce s-ar fi intamplat ca intr-un an electoral sa fie PSD la putere. Sigur n-am mai fi fost in acest climat economic stabil in care Romania este', a adaugat liderul PNL.