Vicepremierul Costin Borc povesteste luni, pe pagina sa de Facebook, ca, la alegerile prezidentiale din anul 2014, a stat la coada la Londra, impreuna cu fiul sau, "vreo 5 ore, pe ploaie, fara sa reusim sa votam", ca reactie la declaratiile de duminica seara ale lui Victor Ponta. Fostul premier a sustinut ca "Cozile din diaspora din 2014 erau formate de cei care se puneau de 2, 3, 4 ori la rand, sa se arate la televizor". Costin Borc spune ca "Domnul Victor Ponta mi-a amintit de inca o lipsa a guvernului tehnocrat :) Nu avem ... tupeu."

Costin BorcFoto: AGERPRES

"Cum pot altfel califica afirmatia domniei-sale despre cozile de la sectiile de vot din strainatate? Impreuna cu baiatul meu am stat la coada la Londra in noiembrie 2014 pret de vreo 5 ore, pe ploaie, fara sa reusim sa votam. In jurul meu, la coada, am vazut oameni obisnuiti, de tot felul, veniti din diverse parti ale Angliei ca sa voteze. Interesant este si faptul ca desi fiecare a venit la vot cu o optiune personala, pe masura ce si-au dat seama de modul in care sunt tratati, marea majoritate a votat cu Klaus Iohannis. I-am auzit sunand acasa si rugandu-si rudele sa nu voteze cu Victor Ponta", a scris Costin Borc pe Facebook.

"Si nici nu cred ca au gresit, vazand cum sunt astazi tratati", incheie vicepremierul.

Si romanii din diaspora au reactionat luni dupa declaratiile lui Victor Ponta.

FADERE (Federatia asociatiilor de romani din Europa) a condamnat vehement declaratiile fostului premier Victor Ponta, care a sustinut ca celebrele cozi din diaspora de la alegerile prezidentiale din anul 2014 au fost formate nu din cauza ca nu au fost asigurate suficiente sectii de votare, ci din cauza ca romanii s-au asezat "de 3,4 ori la coada ca sa se vada la televizor". "Este cea mai mare jignire care li se poate aduce romanilor din diaspora care in 2014 dupa ce au parcurs sute de kilometri, au stat la cozi chiar 8 ore si unii dintre ei nu au mai apucat sa voteze. Este o jignire si pentru cei care au stat la cozi in ploaie si s-au imbolnavit. Sau pentru cei care dupa ce au stat 8 ore la coada, li s-au inchis portile sectiilor de vot in nas, sau au fost batuti de politiile straine chemate la ordinele ambasadelor romanesti", arata FADERE, intr-un comunicat.