Adrian Marius Dobre, fostul secretar de stat la Ministerul Muncii acuzat de ministrul Cristian Ghinea ca ar fi vrut sa cheltuiasca milioane de euro pentru a cumpara ceasuri, sepci si memory stick-uri, anunta ca il da in judecata pe acesta si ii cere demisia.

"(...) domnule Ghinea, va solicit DEMISIA! Nu de onoare, pentru ca stiu ca nu aveti asa ceva, ci de NECESITATE! Minciuna ordinara si calomnia nu vor putea ascunde niciodata dezastrul si prejudiciul creat de dumneavoastra la Ministerul Fondurilor Europene!", afirma PSD-istul, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

"Cat despre minciuna si calomnie, in spiritul transparentei totale, a deplinei responsabilitati si pentru a arata opiniei publice din Romania importanta acestui proiect pierdut, dar si faptul ca nu este nimic de ascuns, va solicit domnule Ghinea sa explicati afirmatiile dvs mincinoase in instanta, in fata judecatorilor!", adauga acesta.

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, a relatat recent Facebook o disputa pe care a avut-o cu un fost secretar de stat in Ministerul Muncii pe tema ajutarii tinerilor someri. Ghinea scria ca Adrian Marius Dobre, demis intre timp de premierul Ciolos, ar fi vrut sa deruleze un program de 46 milioane de euro, din care 12 milioane de euro eraupentru benzina, 1,6 milioane de euro pe memory stick-uri "la pret supraevaluat", 400.000 de sepci si 977.000 de ceasuri.

Dobre sustine insa ca acest proiect, "de o mare importanta pentru tinerii din Romania", "este in momentul de fata un proiect ratat!".

"Il consider responsabil pe dl Ghinea de blocarea cu buna stiinta si cu rea credinta a acestui proiect extrem de important pentru tinerii din Romania si pentru piata muncii din viitor", afirma Adrian Marius Dobre.

Acesta argumenteaza ca "proiectului nu a prevazut niciodata ca tinerii NEET's (fara scoala, fara serviciu si fara training, cu varste cuprinse intre 16-24 de ani) sa primeasca altceva in afara de indrumare si consiliere profesionala si pachet de masuri active: formare ucenicie, stagii pentru absolventii de invatamant superior, subventionarea angajatorilor pentru angajarea tinerilor si acordarea de prime de mobilitate tinerilor pentru a ocupa un loc de munca, etc".