Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat duminica, la Digi24, ca "ar dori sa existe o formula de a continua" proiectele actualului Guvern si dupa alegerile parlamentare, iar o decizie privind o eventuala candidatura la scrutinul din toamna ii va apartine premierului Dacian Ciolos: "Nu este decizia mea. E decizia premierului Dacian Ciolos. Suntem o echipa si nu o sa fac un pas de capul meu singur. Voi candida intr-o formula pe care o decide, sau nu o decide, Dacian Ciolos", spune Cristian Ghinea.

Cristian GhineaFoto: Guvernul Germaniei

"Cred ca si eu si alti colegi de-ai mei si domnul Ciolos traim intre doua stari contrare si o extrema. Prima este de epuizare. E foarte greu sa faci chestia asta, mai ales la presiunea timpului si presiunea publica care exista. Eu sunt un om foarte obosit in momentul asta. Pe de alta parte, fiind in aceste pozitii simti ca poti sa faci ceva bine. (...) Atunci nu pot sa neg ca as dori sa existe o formula de a continua. Pe de alta parte sunt foarte linistit ca am si eu timp sa mai citesc o carte. Nu este decizia mea. E decizia premierului Dacian Ciolos. Suntem o echipa si nu o sa fac un pas de capul meu singur", a afirmat Cristian Ghinea, intrebat daca va candida la alegerile parlamentare in contextul in care liderii liberali i-a facut o oferta de a se regasi pe listele PNL, potrivit News.ro.

Intrebat daca, in cazul in care va candida, o va face cu echipa de la Palatul Victoria, Ghinea a raspuns: "Voi candida intr-o formula pe care o decide, sau nu o decide, Dacian Ciolos."

Intrebat si daca a discutat despre acest subiect cu premierul , ministrul Fondurilor Europene a raspuns afirmativ: "Am discutat. Nu pot sa va spun. O sa aflati la momentul respectiv. Tot decizia lui Dacian Ciolos este", a conchis Ghinea.

Presedinte PNL Bucuresti, Cristian Busoi, a declarat miercuri ca isi doreste ca atat premierul Dacian Ciolos, cat si alti ministri precum Cristian Ghinea, Vlad Voiculescu sau Costin Borc, sa se regaseasca pe listele PNL pentru alegerile parlamentare, mentionand ca, daca premierul doreste sa ramana independent, PNL ar putea face un proiect comun cu acesta, iar liberalii sa-l sustina pentru functia de prim-ministru.