Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, considera ca preocuparea celor cu functii importante in stat este sa sa se dedice in principal problemelor societatii si comunitatilor, si "nu statul la coada", informeaza Agerpres.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

In contextul relatarilor din media, potrivit carora Tariceanu a eludat saptamana trecuta coada la DRPCIV pentru a-si reinnoi permisul de conducere si a unei plangeri in acest sens adresate DNA, el a spus: "Nu inteleg de ce eliberarea permisului meu de conducere ajunge sa fie o problema de DNA".

"Nu imi imaginez ca o sa fiu in asentimentul tuturor. (...) Exista in orice stat cateva functii importante unde oamenii au fost alesi ca sa reprezinte intr-un fel statul si sa se dedice in principal problemelor societatii si comunitatilor. Asta trebuie sa fie preocuparea lor principala. Nu statul la coada. Sigur ca exista si posibilitatea sa stam la coada la permise, la cumparat flori, la alte actiuni. Din acest motiv in toate tarile pentru cei care ocupa anumite pozitii inalte se gasesc din punct de vedere legal anumite parghii prin care li se permite sa isi dedice majoritatea timpului in interesul tarii si al societatii si nu sa stai (n.r. la coada). Pana la urma nu e nimic injositor, dar e o problema de gestiune a timpului", a afirmat marti Tariceanu la Antena 3.

El a explicat ca a vorbit cu cei de la permise sa mearga inainte de inceperea programului ca sa nu faca "un gest ostentativ de a trece prin fata".

"Lucrurile acestea intotdeauna incerc sa le gestionez cat mai discret posibil. Ca presedinte al Senatului am dreptul la masina cu antemergator, SPP, cu Politie, si asa mai departe. Nu stiu daca am folosit vreodata (...) antemergator cu masina de Politie pentru ca nu vreau sa deranjez pe ceilalti participanti la trafic. Tin cont ca sunt anumite sensibilitati care trebuie menajate, mai ales intr-o perioada de lipsuri si nemultumiri ale populatiei. Nu sunt un om care sa faca exces de atributele si parghiile pe care le are cineva in calitate de presedinte al Senatului. Ma duc singur sa-mi fac cumparaturile pentru gospodarie, dar, nu ascund, daca am o deplasare de facut, sigur, se ocupa cabinetul, se ocupa SPP sa faca rezervarea biletelor, sa nu stau la coada", a adaugat Tariceanu.

El a mentionat ca in perioada cat a fost premier a reglementat problema cozilor interminabile la pasapoarte, carti de identitate, caziere, permise de conducere, certificate de inmatriculare etc. "In momentul de fata sunt cozi, supraaglomerare, pentru ca s-au concentrat in acelasi loc Bucurestiul si zona Ilfov si este o perioada cand foarte multi romani se intorc din strainatate, vin in vacanta in tara... Ca presedinte al Senatului nu am nicio parghie sa reglementez aceste chestiuni, sunt de resortul Executivului".

Tariceanu sustine ca in momentul de fata exista "o campanie bine dirijata" care are ca scop "sa nu se discute nimic despre actualul Guvern".

"In ultimii ani ati auzit vreun prim-ministru, presedinte.... Nu imi imaginez ca nu li s-a intamplat sa le expire pasaportul, cartea de identitate, permisul de conducere. Ati vazut pe cineva de la un anumit nivel stand la coada? Nu. Ceea ce se intampla in momentul de fata este o campanie bine dirijata care are urmatorul scop: nu mai discutam nimic de Guvernul tehnocrat, de greselile pe care le fac, de toate neajunsurile care sunt din momentul de fata, mult mai importante decat cum mi-am preschimbat eu carnetul. (...) La noi se intampla frecvent aceasta manevra de deturnare atentiei de la problemele principale", a mai spus Tariceanu.

Pe de alta parte, el sustine ca nu o cunoaste pe Elenina Nicut, cea care a semnat plangerea la adresa sa catre DNA.