Membri ai Partidului National Taranesc Crestin Democrat vor candida la alegerile parlamentare pe listele partidului Alianta Noastra Romania, in baza unui protocol semnat, luni, la sediul PNTCD de catre liderii celor doua formatiuni, Aurelian Pavelescu si Marian Munteanu, anunta Agerpres.

Marian MunteanuFoto: Agerpres

'Aceasta platforma politica se bazeaza pe un set de principii si valori comune, in care se regasesc principiile fondatoare ale PNTCD, principii enuntate de Iuliu Maniu: democratia desavarsita, morala crestina, patriotism luminat si dreptate sociala. Am regasit aceste principii in proclamatia din 27 martie a Asociatiei Alianta Noastra, motiv pentru care toti liderii judeteni au votat, fara exceptie, pentru a adera la aceasta platforma', a declarat liderul PNTCD.

El a reamintit ca pe 26 iulie PNTCD, prin Comitetul National de Conducere, a votat in unanimitate sa adere la proclamatia din 27 martie 2016 a Asociatiei Alianta Noastra si sa inceapa negocierile pentru constituirea unei platforme politice comune. Au urmat o serie de negocieri, finalizate prin protocolul semnat, luni, in baza caruia PNTCD va candida pe listele partidului Alianta Noastra Romania si isi va pune la dispozitia acestei platforme toate resursele umane si logistice.\

Aurelian Pavelescu a mentionat ca il cunoaste pe Marian Munteanu de foarte multa vreme, dinainte de 1990, cand au fost colegi la Facultatea de Litere.

Marian Munteanu a subliniat ca 'obiectivele vitale' pentru perioada urmatoare sunt: protectia mediului, dar si 'pamantul Romaniei, resursele acestuia', astfel incat in momentul in care vor intra in Parlament membrii platformei vor lupta pentru a se lua toate masurile necesare ca 'acest pamant sa ramana in proprietatea romanilor, resursele lui sa fie folosite in interesul cetatenilor Romaniei, iar mediul inconjurator sa nu mai fie distrus'.

'Un alt element decisiv este educatia. Nu putem avea o societate normala fara o educatie bine pusa la punct. (...) Noi vom sustine o sprijinire puternica a educatiei, pentru ca avem nevoie de acest lucru si, in acelasi timp, o orientare a demersului educational in sprijinul sustinerii valorilor noastre identitare, culturale, patriotice fundamentale', a subliniat el.

Marian Munteanu a mentionat ca alte domenii prioritare sunt: sustinerea unei retele de 'policlinici, spitale moderne, bine puse la punct, cu un personal medical remunerat corespunzator'; 'pastrarea unui statut de demnitate in interiorul parteneriatelor si aliantelor strategice'; pastrarea si intarirea 'caracterului crestin al acestei tari'.

Presedintele Aliantei Noastre a declarat ca va fi constituit, alaturi de reprezentantii PNTCD, un comitet de coordonare a campaniei electorale, dar si ca usa aliantei este deschisa si pentru alte forte si grupari care doresc sa se alature demersului.

Marian Munteanu a atras atentia asupra faptului ca vicepresedintele PNTCD, Alex Stefanescu, a fost unul dintre cei aflati la baza acestei constructii politice. De altfel, criticul literar, prezent la conferinta de presa, a declarat ca il bucura solidarizarea lui Marian Munteanu cu Aurelian Pavelescu, deoarece pentru el ar fi reprezentat o 'adevarata sfasiere sufleteasca' sa opteze pentru un partid sau altul.

'Sunt adevarati patrioti. E buna ideea ca acest partid s-ar putea numi metaforic 'Partidul patriotilor'. Ii sprijin din toata inima cu posibilitatile mele, prin scrisul meu si din tot sufletul meu si le doresc succes', a spus el.

Alex Stefanescu a precizat ca nu va candida pentru alegerile din toamna. Aurelian Pavelescu a declarat ca 'probabil' va candida si ca listele urmeaza sa fie stabilite.

Intrebat de ce participa membrii PNTCD pe listele unui partid infiintat recent, Pavelescu a subliniat ca inceperea negocierilor a avut loc dupa consultarea membrilor partidului.

'Au fost doua Comitete nationale de conducere, in care au participat toti liderii judeteni, iar decizia noastra politica, pentru a fi siguri ca reprezentanti ai partidului vor ajunge in Parlament, a fost aceasta. (...) Electoratul crestin, patriotic din Romania trebuie sa voteze o singura lista in toamna. Este neoportun si chiar absurd ca doua partide - vor fi si alte partide, cu siguranta, care vor adera, avem asemenea discutii si negocieri - sa candideze pe liste separate si sa isi imparta voturile', a spus el.