Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat duminica seara ca pentru prima data la alegerile parlamentare vor candida doar membri din organizatiile PSD din judete, afirmand ca nu va fi impus niciun candidat din Bucuresti, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cred ca va fi prima data cand nu voi trimite pe nimeni de la Bucuresti in niciun judet. Vor fi numai candidati din judet, din organizatia respectiva", a afirmat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD avertizeaza ca nu va semna listele pentru alegerile parlamentare fara sa discute despre fiecare candidat.

Intrebat daca va avea drept de veto asupra listelor de la alegerile parlamentare, Dragnea a raspuns: "E prin lege in Romania. Nu o sa le semnez ca primarul. Si eu am curaj sa spun asta, pentru ca si eu am fost in administratia locala. Adica nu o sa le semnez pana nu discutam despre fiecare in parte'.

"Mizam in principal pe continutul si substanta programului de guvernare si pe modul cum vom reusi sa comunicam cu oamenii", a mai adaugat Liviu Dragnea.

Presedintele PSD a mai declarat ca partidul din care face parte va sustine dupa alegerile din toamna un premier social-democrat.

"Cu procentele de la locale, care s-ar putea sa fie putin marite, vom da premierul. PSD va sustine un premier de la PSD", a aratat Liviu Dragnea.

Intrebat de ce procent are nevoie PSD la alegerile parlamentare pentru a forma Guvernul, Liviu Dragnea a raspuns: "PSD sa castige alegerile cu suficient de mult incat cu ALDE sa formeze o majoritate".