Marian Munteanu, fostul lider al studentilor din Piata Universitatii si unul dintre candidatii schimbati ulterior ai PNL la Primaria Capitalei, a declarat, miercuri, ca va candida pentru un mandat de senator in Bucuresti, afirmand ca partidul pe care l-a infiintat recent, Alianta Noastra, isi propune un scor de 8-13% la alegerile parlamentare, potrivit Mediafax.

Marian MunteanuFoto: Agerpres

"Ne propunem un rezultat care sa ne ingaduie o prezenta semnificativa in Parlament. Cred ca un procent care sa fie undeva la 8%, 10%, 12%, 13% ne va permite sa impulsionam activitatea Parlamentului, sa il scoatem din letargia in care zace, sa oferim un punct de vedere ferit de abordarile fie populiste, fie propagandistice, fie superficiale", a declarat Munteanu, afirmand ca daca electoratul le va incredinta "un mandat suficient" se va putea pune in discutie si o posibila participare la guvernare.

Munteanu a afirmat ca va candida la Senat pe lista pe care Alianta Noastra o va depune in Bucuresti, afirmand ca "alaturi de o echipa puternica¬ si ca isi propune sa urmareasca obiectivele anuntate in luna aprilie, in calitate de candidat sustinut de PNL in cursa pentru Primaria Capitalei.

Intrebat daca ia in calcul posibilitatea unei aliante cu partidul lui Nicusor Dan, Munteanu a raspuns ca partidul Alianta Noastra nu va face aliante electorale, dar ca nu exclude posibilitatea unor colaborari.

"Am inteles ca domnul presedinte de la Uniunea Salvati Bucurestiul a refuzat postul de viceprimar. Pai, atunci stau si ma intreb de ce le-a promis bucurestenilor ca salveaza Bucurestiul, daca refuza o parghie institutionala prin care poate sa le reprezinte interesele. Iata, o intrebare la care electoratul va medita cand se vor mai prezenta idei cu salvarile care apar de nu stiu unde. Ai vazut ca nu poti salva Bucurestiul, trebuie sa salvezi restul judetelor", a mai spus el.