Liderii PSD si ALDE urmeaza sa discute, joi, oportunitatea initierii la inceputul sesiunii parlamentare a unei motiuni de cenzura la adresa Guvernului Ciolos, in urma scandalului legat de impozitarea cladirilor detinute de veterani si familiile acestora, Liviu Dragnea apreciind ca "foarte mici" sansele ca cele doua partide sa nu decida depunerea motiunii, scrie news.ro.

Initial, intalnirea dintre Liviu Dragnea si copresedintii ALDE, Calin Popescu-Tariceanu si Daniel Constantin, a fost programata pentru luni, fiind apoi amanata pentru joi, la ora 11, la sediul ALDE.

Intrebat, la Adevarul Live, care sunt sansele ca dupa aceste discutii PSD si ALDE sa decida ca nu vor depune o motiune de cenzura, Dragnea a spus ca acestea sunt "foarte mici".

"Ar conta foarte mult atitudinea premierului Ciolos. Daca ar intelege ca si tehnocratii sunt oameni si oamenii pot gresi si nu trebuie sa ramana in aceasta greseala sau nu trebuie sa mai acopere o greseala a unui membru al Guvernului sau a unor functionari din Ministerul de Finante si ar recunoaste ca a fost o greseala pe care a preluat-o fara sa analizeze cum trebuie, atunci s-ar putea sa mai fie o sansa de discutie", a explicat Dragnea.

Liderul PSD a spus insa ca, daca Dacian Ciolos "ramane in aceasta incapatanare" de a apara ceea ce social-democratii considera a fi "modificari ilegale" ale Codului fiscal, va fi depusa o motiune de cenzura. Dragnea a precizat insa ca decizia depinde si de raportul de forte din Parlament, urmand a fi facuta o analiza joi. "S-au produs mutatii, UNPR a fuzionat cu PMP si l-am vazut pe Valeriu Steriu spunand ca nu sustine motiunea", a spus Dragnea.

Liberalul Mihai Voicu a afirmat, miercuri, ca motivul pentru care PSD vrea sa initieze motiune de cenzura impotriva guvernului Ciolos este acela de a impiedica masurile de facilitare a votului romanilor in strainatate pe care le preconizeaza Executivul.