Peste jumatate dintre presedintii de comisii de la Camera Deputatilor - 14 din 21 - au solicitat ca pe perioada vacantei parlamentare sa le fie puse la dispozitie autoturisme pentru participarea la diverse intalniri si evenimente specifice, transmite Agerpres.

Printre acestia se numara presedintele Comisiei de reforma si privatizare, Mihai Tudose, care solicita sa i se puna la dispozitie un autoturism in perioada 1 iulie - 31 august.

Presedintele Comisiei pentru transporturi, Mihai Lupu, solicita masina in perioada 1- 3 iulie pentru deplasarea la Constanta, unde sa participe la evenimente privind dezvoltarea transportului naval.

Seful Comisiei de agricultura, Nini Sapunaru, a cerut sa i se puna o masina la dispozitie in perioada 4 - 31 iulie pentru a merge "la anumite intalniri cu asociatiile si federatiile din domeniul silviculturii, vanatorii si protectiei fondului cinegetic", acesta solicitand autoturism si pentru perioada 1-31 august.

Presedintele Comisiei pentru administratie publica, Victor Paul Dobre, a solicitat si el masina pentru a participa la "evenimente privind organizarea teritoriala a Romaniei", in perioada 6 iulie - 5 septembrie.

Seful comisiei pentru mediu, Carmen Moldovan, a facut cerere pentru pastrarea la dispozitia comisiei a unei masini in perioada vacantei parlamentare, avand programate intalniri cu reprezentanti ai ONG-urilor si institutiilor din sfera de interes.

Presedintele Comisiei juridice, Bogdan Ciuca, a solicitat masina pentru ziua de 1 iulie pentru a merge la o serie de intalniri prilejuite de aniversarea Zilei Justitiei si pentru 21 iulie pentru a participa la un simpozion.

Presedintele Comisiei de aparare, Ion Mocioalca, vrea si el in perioada 1 iulie - 31 august sa i se puna la dispozitie autoturism, pentru aceeasi perioada solicitand masina si presedintele Comisiei pentru control al SIE, Mihaita Calimente, "in raport cu actiunile programate si neprogramate impreuna cu SIE".