Prim-vicepresedintele coordonator PNL Bucuresti, Adriana Saftoiu, a declarat luni ca intre PNL si PSD a existat un non-combat, in timp ce Cristian Busoi a admis ca nu toate filialele au aratat ca vor sa lupte cu PSD, potrivit Mediafax.

''Practic noi timp de zeci de ani nu ne-am pozitionat fata de PSD constant si asa cum trebuie. Cred ca e foarte greu sa faci opozitie PSD daca ai obligatii fata de PSD si cred ca asta e marea problema. Mi-e foarte greu sa folosesc cuvantul blat, mi se pare chiar rusinos, dar sa spun ca un non-combat a avut loc. Intrebarea e ce facem mai departe. Eu intreb cum e posibil ca un partid sa fie condus de un condamnat penal, decizie definitiva, si el sa bata PNL? Cum e posibil ca PNL sa aiba criterii de integritate, sa renunte la candidati care si-au castigat pur si simplu primariile si nu in numele nostru, ci independenti...Si unde gresesete PNL?'', a spus Adriana Saftoiu in discursul care a precedat alegerile pentru sefia PNL Sector 6.

Adriana Saftoiu a afirmat ca in ultimii 10 ani PNL si PDL au gresit pentru ca in anumite sectoare au dat senzatia ca este imposibil sa castige.

''Sunt sigura ca ati primit intrebarea de la cetateni, cum ati pierdut alegerile in Bucuresti, pe linie, pentru prima data. Cum a a fost posibil ca PSD sa castige Bucurestiul pe linie? Daca cineva crede ca noi am pierdut Bucurestiul doar pentru ca s-au facut greseli in ultimele sase luni eu cred ca ne inselam. Greselile din ultimele sase luni, sigur, conteaza, dar noi am facut greseli cred ca in ultimii 10 ani de zile pentru ca PDL si PNL au dat senzatia ca in anumite sectoare este imposibil, e invincibil Vanghelie, Piedone, Ontanu. Noi ne-am comportat timp de 10 ani de zile exact asa, ca PSD in anumite sectoare nu poate fi batut. Noi am spus ca Bucurestiul este de dreapta, eu ma indoiesc de lucrul acesta pentru ca in 26 de ani nici macar o data Alianta DA de exemplu nu a putut castiga toate sectoarele, chiar si atunci a pierdut un sector'', a sustinut Saftoiu.

Ea a subliniat ca la aceste alegeri parlamentare PNL nu trebuie sa se razboiasca in partid, ci cu PSD.

''Eu cred ca PNL poate la aceste alegeri parlamentare sa faca ceea ce trebuie sa facem, sa castigam, si mai cred ca Bucurestiul poate fi recastigat, dar daca noi nu credem in noi si daca adversarul nostru principal nu e PSD, ci eventual adversarul gasit printre noi, ducem razboaie cu noi, avem toate sansele sa ramanem la acest procent care ne-a rusinat pe toti'', a aratat Adriana Saftoiu.

La randul sau, presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi, a admis ca nu toate organizatiile de sector au aratat ca vor sa se lupte cu PSD.

''PNL Bucuresti a avut cateva momente in care a avut si ezitari poate si greseli, cea mai mare greseala pe care a facut-o in campania electorala este aceea ca nu toate organizatiile de sector au aratat ca vor sa se lupte cu PSD", a spus presedintele PNL Bucuresti.

Acesta a promis ca non-combatul cu PSD nu se va mai repeta.

"Spun foarte clar ca non-combatul cu PSD nu se va mai intampla in Bucuresti. Da astazi, din momentul in care noua conducere s-a asezat la carma organizatiei Bucuresti, din momentul in care incepem sa completam conducerile organizatiilor PNL Bucuresti cu presedintii celor sase sectoare, lupta cu PSD incepe cu toata forta si de astazi declaram razboi total administratiei de stanga si administratiei PSD din Bucuresti. In toamna, liberalii trebuie sa faca campania, ori PNL, ori PSD si daca vom reusi sa aratam care este diferenta profunda intre noi si PSD, PNL are sanse sa castige. PNL trebuie sa faca o opozitie dura dar si sincera, argumentata, care sa scoata in evidenta lucrurile negative pe care le face administratia PSD si mai ales sa arate cum ar face PNL mai bine pentru ca oamenii sa ne poata oferi increderea la alegerile parlamentare'', a conchis Cristian Busoi.