Clotilde Armand, consilier local al USB la Sectorul 1 si unul dintre liderii Uniunii Salvati Romania, a afirmat intr-o postare pe Facebook, referindu-se la "atacuri concertate impotriva lui Dacian Ciolos si a ministrilor cheie din cabinetul sau", ca se poate observa o "regrupare grabita a coalitiei penalilor" care are ca scop blocarea reformelor executivului condus de Ciolos.

Clotilde Armand in studioul HotnewsFoto: Hotnews

Armand face o trecere in revista a atacurilor unor politicieni precum Liviu Dragnea, Victor Ponta, Sebastian Ghita sau Corina Cretu, si concluzioneaza afirmand ca cetatenii "ii vor matura de la putere pe Dragnea, Ponta, Sebastian Ghita, Tariceanu sau Basescu, oricat de tare s-ar agita acestia".

Ce spune Armand:

"In ultimele zile am asistat la atacuri concertate impotriva lui Dacian Ciolos si a ministrilor cheie din cabinetul sau, atacuri orchestrate de o adevarata Coalitie a Penalilor.

Proaspat intors din vacanta lui exotica in strainatate, Liviu Dragnea l-a amenintat pe Dacian Ciolos cu motiunea de cenzura pentru o hiba legislativa legata de impozitarea veteranilor de razboi lasata de cabinetul Ponta.

La randul sau, Victor Ponta, ramas de curand fara doctorat si riscand excluderea din barou, si-a continuat razboiul contra justitiei, atacand-o pe doamna ministru Raluca Pruna in maniera grobiana care il caracterizeaza.

Sebastian Ghita s-a trezit sa acuze conspiratii mondiale orchestrate de Dacian Ciolos cu ajutorul unor ONG-uri, ca urmare a punerii in aplicare a proiectului GovITHub ce vizeaza transparentizarea administratiei publice din Romania si spargerea monopolului exercitat de cateva firme mari de IT, printre care si firma domnului Ghita, in privinta contractelor cu statul.

Comisarul European Corina Cretu si-a abandonat obligatia de a pastra neutralitatea politica si l-a atacat pe ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, dupa ce acesta dezvaluise public incompetenta guvernului Ponta in materie de atragere si gestionare de fonduri europene si contractele IT cu iz penal pe care le obtinusera firmele apropiate lui Sebastian Ghita.

Ministrului energiei, Victor Grigorescu, i-a cerut demisia liderul PNL Gorj, ca urmare reformelor incepute de acesta la Complexul Energetic Oltenia.

Calin Popescu Tariceanu si Traian Basescu, impinsi la spate de problemele lor penale si ale apropiatilor lor, si-au dat mana pentru a reclama organizarea cat mai rapida a alegerilor parlamentare.

Ceea ce vedem este o regrupare grabita a Coalitiei Penalilor cu scopul de a bloca reformele demarate de cabinetul Ciolos ce au deranjat multe retele de interese financiare transpartinice.

De asemenea, aceasta Coalitie a Penalilor se grabeste sa organizeze cat mai repede alegerile pentru a modifica legislatia penala si a pune mana pe pozitiile cheie din parchete si serviciile secrete, in asa fel incat sa-si rezolve problemele penale.

Nu in ultimul rand, liderii actualelor partide parlamentare clientelare sunt panicati de ascensiunea Uniunii Salvati Romania. Intr-o prima faza acestia si-au imaginat ca pot pur si simplu ignora USR si pot institui un blocaj mediatic asupra acesteia. Cand aceasta tactica a esuat, Coalitia Penalilor a dezlantuit o campanie furibunda de denigrare la adresa USR, a lui Nicusor Dan si a mea.

Cu toate acestea, in continuare sute si mii de cetateni romani din toata tara se alatura proiectului USR de innoire a clasei politice, de sustinere fara ezitare a statului de drept si a luptei impotriva coruptiei si de transparentizare a procesului politic.

Avertizati de consultantii lor politici ca asceniunea USR va trezi electoratul care boicota pana acum alegerile si, in conditiile unei participari crescute la vot, partidele mafiote de buzunar ALDE si PMP risca sa nu treaca pragul electoral, toata Coalitia Penalilor s-a reunit pentru a urgenta organizarea alegerilor parlamentare, acum, cat inca USR nu este pe deplin structurata in tara.

Ce nu inteleg cei din Coalitia Penalilor este ca timpul lor a trecut si ca schimbarea este inevitabila. Mai devreme sau mai tarziu cetatenii onesti ai acestei tari ii vor matura de la putere pe Dragnea, Ponta, Sebastian Ghita, Tariceanu sau Basescu, oricat de tare s-ar agita acestia."